Kik vagytok vloggerek?

This is a past event

66 people went

Details

Egyre népszerűbb műfajjá válik a videoblog, amelynek számos fajtájával találkozhatunk a népszerű videomegosztó portálokon. Igyekszünk ismét széles körben megvizsgálni a témát előadóink segítségével - játékkal, kultúrával, politikával foglalkozó bloggereket is hívtunk, de a technológiával is jobban megismerkedhetünk. Előadóink lesznek:

• Oláh Róbert (eSport): Van-e különbség a tévés és a netes celebek között

Z és az alpha generáció médiafogyasztása főképp youtube-ra koncentrálódik. Az új médium új közönséget és új követendő szereplőket kíván. Ezen belül is nagy népszerűségnek örvendenek a gaming tematikával foglalkozó csatornák. Miért nézik több százezren azt, hogy más játszik? Előadásomban erre is kitérek, nagy hangsúlyt fektetve ezeknek a videósoknak a felelősségére.

• Boór Andrea (Inside my head - könyves vlog): A youtube könyves oldala

A könyves youtube (azaz booktube) nem teljesen ismeretlen ma már a tematikus csatornák között. Vajon hol rejlik a lehetőség egy ilyen tematikájú csatornában? Milyen típusú videókat készít egy könyves vlogger? Milyen trendekről beszélhetünk a könyves youtuben?

• Tompos Márton: Vlog, mint politikai kommunikációs csatorna.

A médiafogyasztási szokások megváltozása az egyik legnagyobb közhely, amit évek óta hangoztatnak a különböző szakértők. A politikában viszont különösen nagy jelentősége van az ilyen változásokhoz való alkalmazkodásnak, hiszen egy párt sem lehet sikeres folyamatos és aktív kommunikáció nélkül. A Momentum ezt felismerve indította el XYZ nevű vlogját, amelynek működéséről, dilemmáiról és általában a politikai vlogolásról beszélnek annak készítői.

• Nyics Viktor (VixT (http://vixt.co/), London): A gátlástalanság felszabadító erejérôl

Nyics Viktor élvezkedés és pofátlansági szakértő, aki a színházi színpad és a roxy rádio mikrofonja után végül egy videotechnologiára specializálódott angol software fejlesztő cégben találta meg a számára legizgalmasabb működési formát.

Persze vannak, akik csak úgy ismerik, hogy "Az az állat a Viclondonban podcastból"

• Turcsány Torda @torda7 : A lencsén túl... Avagy minden, ami a videózáshoz szükséges

Telefontól eljutni a GH5-ig, milyen eszközök jók és milyenek nem jók a vlogoláshoz?

• Both Gergely @bofika (Customer Success Agent & Streaming Specialist, USTREAM HU, StreamTrek): Streaming 101 - Az élő adás rejtelmei és buktatói

Manapság már mindenki "élőzik" ha valami érdekes történik körülöttü(n)k. Lépjünk túl ezen a szinten és nézzük meg hogyan lehet "költséghatékonyan", minőségi tartalmat gyártani.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles. Várunk szeretettel!