Facilitating effective Entrepreneurship and Innovation – lessons from the Israel

Details

Da li ste se ikad pitali kako izgleda biti startup u Izraelu? Evo sjajne prilike da to saznamo! U sredu, 11. decembra u naš i vaš gost će biti Rafi Nave, inženjer, pronalazač i preduzetnik iz Haife. Pošto je više od tri godine radio kao direktor preduzetničkog centra Bronika na Tehnionu, a radio je i u startapima, Rafi je veoma dobro zna kako izgleda izraelski startup ekosistem i koje mogućnosti pruža.

Ko je Rafi Nave?

Rafi Nave je svestrana ličnost i veoma dobar inženjer. Tokom svoje inženjerske karijere radio je u poluprovodničkoj industriji od sredine 70tih godina XX veka. Bio deo tima koji je pokrenuo Intelove operacije u Izraelu, radio kao CTO Tower Semiconductors i bio VP R&D Given Imaging kompanije u kojoj je vodio razvoj “PillCam video-capsules”, jednog od najsavremenijih medicinskih uređaja namenjenog kliničkoj dijagnostici. 2014-te postaje direktor Bronica Entrepreneurship Center na tehnološkom institutu Technion, koji je vodeća akademska institucija u Izraelu iz oblasti tehničkih nauka. Danas radi kao istraživač na Institutu Samuel Nojman, koji je deo Tehniona u Haifi.

O čemu ćemo pričati na meetup-u?

Na našem novom okupljanju saznaćemo kako izgleda razvijati inovativnu ideju u jednom razvijenom startup ekosistemu, kako da i mi postanemo deo tog sistema, ali i ako da iskustva iz Izraela primenimo u svom "dvorištu". Dođite da zajedno čujemo sjajnog Rafija, da naučimo nešto novi i saznamo kako izgleda graditi i raditi u zemlji startapa. Spremite svoja pitanja i dobro raspoloženje i dođite da zajedno uživamo.

Meetup će biti održan na engleskom jeziku.

Vidimo se u inkubatoru! Čekamo vas[masked]. u 18h.

* Ovaj meetup prganizujemo uz podršku Swiss Contact-a i kompanije Veriest. Hvala na pomoći drugari :)