What we're about

Join us on Slack! (http://bit.ly/neo4j-bp-slack)

(A magyar szöveg az angol után következik.)

Graph databases address one of the great macroscopic business trends of today: leveraging complex and dynamic relationships in highly connected data to generate insight and competitive advantage.

We believe that whether you want to understand relationships between customers, elements in a telephone or data center network, entertainment producers and consumers, or genes and proteins, the ability to understand and analyse vast graphs of highly connected data is key to outperform competition.

This group is mainly focused on Neo4j (https://neo4j.com/) related topics, which is currently the most popular graph database out there. English is the primary language.

Our goals are:

- Forming a tight-knit and diverse community of graph enthusiasts in Budapest

- Showcasing how graphs can be used to intuitively represent complex networks

- Sharing experiences, knowledge & best practices among members

- Helping new & existing graph businesses in Budapest to connect with the community and gain visibility

Whether you are new to graphs, often working with them or researching in the field, then you've come to the right place! Join us to meet other graph enthusiasts and learn!

If you would like to give a talk, please reach out to szenyo@gmail.com or drop us a message on Slack!

We accept a variety of talk formats, ranging from 5 minutes long Product/Sales Pitches, 15 min long Lightning Talks up to 45 min long in-depth talks!

We're able to provide Public Speaking coaching (through a coach) and/or rehearsing for practice should you want it! :)

About Neo4j:

If you're new to Neo4j, you can check their website at https://neo4j.com/

Here is an intro video to Neo4J (https://www.youtube.com/watch?v=U8ZGVx1NmQg&t=952s)

Here is a free eBook which is great to read (even for non technical people) to get started understanding graphs and Neo4j: https://neo4j.com/graph-databases-book/

------------------ HUNGARIAN VERSION ---------------------

Gyertek a Slackünkre! ( http://bit.ly/neo4j-bp-slack )

A gráfadatbázisok a manapság megfigyelhető egyik fő trendet célozzák: a sok összeköttetéssel rendelkező adathalmazokban megtalálható (összetett és dinamikusan változó) kapcsolatokat használják arra, hogy mélyebb betekintést nyújtsanak az adathalmazok által reprezentált információba, ezzel komparatív előnyt nyújtva hagyományos adatbázis technológiákkal szemben.

Hiszünk abban, hogy kiemelten fontos egy hálózat kapcsolataink mély megértése, akár egy cég ügyfelei között, akár egy telefonhálózat és adatközpontokból álló rendszerben, vagy szórakoztatóipari producerek és fogyasztók között, esetleg gének és fehérjék esetén. Emiatt kulcsfontosságú a szorosan összekapcsolt adathalmazok – gráfok – elemzése a versenyképesség biztosításához.

A csoport fókusza a Neo4j ( https://neo4j.com/ ), amely jelenleg a legnépszerűbb gráfadatbázis-kezelő rendszer. Az elsődleges nyelvünk az angol.

Célunk, hogy:

- egy szoros, de változatos gráfos közösséget szervezzünk Budapesten;

- bemutassuk, hogy a gráfokat hogyan lehet arra használni, hogy intuitíven jelenítsünk meg komplex hálózatokat;

- megosszuk egymással a tapasztalatainkat, a felhalmozott tudásunkat és a bevált gyakorlatokat;

- segítsünk a Budapesten működő (akár létező, akár új) gráf technológiákat használó cégeket, hogy kapcsolatot tudjanak teremteni a helyi gráfos közösséggel és láthatóságot szerezzenek.

A csoportba minden gráffeldolgozás iránt érdeklődő tagot várunk, a lelkes kezdőktől a területen dolgozó és kutató szakértőkig.

Amennyiben szeretnétek előadni a meetupon, írjatok nekem a szenyo@gmail.com (billoir.gerald@gmail.com) címen vagy keressetek minket Slacken!

Többféle formátumú előadásra is van lehetőség: 5 perces termék/sales pitch, 15 perces lightning talk és 45 perces mélyebb előadások is beleférnek a meetupba.

A Neo4j rendszerről:

Ha még nem hallottatok a Neo4j-ről, érdemes a weboldalukkal kezdeni: https://neo4j.com/

Egy bevezető videó a Neo4-hez: https://www.youtube.com/watch?v=U8ZGVx1NmQg&t=952s

Egy ingyenes, olvasmányos e-könyv, ami bemutatja a gráfokat és a Neo4j-t (nem csak műszaki hátterrel rendelkezőknek): https://neo4j.com/graph-databases-book/

Past events (20)

Gráfok és Machine Learning

This event has passed

Using Knowledge Graphs - Online Meetup with Alessandro Negro

This event has passed

Neo4j Budapest - 2020 February

Needs a location

Neo4j Budapest - October conference

Needs a location

Photos (38)