This Meetup is past

44 people went

MUSZI - Corvin Aruhaz 3. emelet

Blaha Lujza tér 1-2. · Budapest

How to find us

Blaha. Abban az épületben, mint a Corvintető, csak a másik oldalról kell felmenni. A csengő a gyroszos után van a nagy vasajtó mellett. Harmadik emelet.

Location image of event venue

Details

Infotanár Mentor Program - hogyan tudod Te magad közvetlenül segiteni a magyar informatika oktatást?

Szeptembertől új IT kerettanterv van érvényben az informatikai tagozatokon. Mindez jó hír, csak éppen a tanárok nem kaptak hozza semmilyen felkészülési segítséget, még időt sem. Hogy lesz a Pascalból OOP, vagy a nextnextfinishből devops oktatás rohamtempóban? Hogyan függ mindez össze a jól képzett munkaerő hiányával, versenyképességünkkel?

Biztonságos, megbízható jármű-jármű kommunikácio
Takács András, Head of R&D, Commsignia, Inc.

A jármű-jármű kommunikáció pillanatokon belül napjaink részévé válik. Az autóink folyamatosan üzeneteket szórnak, bennük a saját pozíciónkkal, irányunkkal, sebességünkkel, gyorsulásunkkal, stb. Elengedhetetlen, hogy ezen üzenetek integritását ellenőrizzük, különös tekintettel ha ezen információk alapján az autónk a balesetek elkerülése érdekeben fékez vagy éppen gyorsít. Hasonlóan lényeges kérdés az adatvédelem, hiszen ezen üzenetek nem használhatóak fel a járművek nyomkövetésére vagy a rendőrség által történő szankcionálásra (pl. gyorshajtás büntetésére). Takács András a Commsignia fejlesztési igazgatója az előadása során igyekszik megnyugtató választ adni az összes a jármű-kommunikáció megbízhatóságával kapcsolatban felmerülő kérdésre.

Flutter.io
Siroki Péter

A Flutter.io egy Dart alapú Android és iOS programozási framework. Egyik nagy előnye a hot-code replacement, aminek köszönhetően a változtatásokat az egész alkalmazás újrafordítása nélkül lehet fejleszteni. A fejlesztési ciklus gyors és iteratív.Egy rövid demo-n keresztül szeretném megmutatni, hogy mit is tud a Flutter.

Kotlin: gyors bevezető java fejlesztőknek
Arold Ádám

Az előadás bemutatja a Kotlin eredetét és célját, valamint gyakorlati peldákon keresztül szemlélteti, hogy milyen jótékony hatással rendelkezik a produktivitásra, illetve ötleteket ad arra, hogy nem-technikai embereket hogyan lehet meggyőzni az adoptácioról.

Eloadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük!

A beugró 1000 Ft, amit a terembérletre és néha előadó utaztatásra költünk (költségvetés itt (http://asimov-foundation.org/?page_id=17)), minden szervező és előadó ingyen dolgozik. Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét!