New Tech Meetup - utoljára a Müsziben :(

This is a past event

92 people went

MUSZI - Corvin Aruhaz 3. emelet

Blaha Lujza tér 1-2. · Budapest

How to find us

Blaha. Abban az épületben, mint a Corvintető, csak a másik oldalról kell felmenni. A csengő a gyroszos után van a nagy vasajtó mellett. Harmadik emelet.

Location image of event venue

Details

• Révész Ádám (iMind (http://imind.eu)): Konténerizált AB teszt

DevOps kutatásunkkal a "hogyan tudjuk tovább automatizálni szolgáltatásunk életciklusát, az eddig ismert és bevett szinteken túl?" kérdésre adtunk választ egy kompakt megoldással, proof of concept-tel.

• Fülöp Ádám (GlovEye): Az olvasás élménye vakoknak és látássérülteknek

A GlovEye három mérnökhallgató találmánya, egy olyan speciális kesztyű, amely lehetővé teszi vakok és gyengénlátók számára, hogy bármilyen nyomtatott szöveget Braille írásként tudjanak elolvasni. A saját fejlesztésű kesztyűhöz tartozik egy mobilalkalmazás is, amellyel az elolvasni kívánt szöveget lehet lefényképezni.

• Bányai Zsolt (MMOS.ch): Mi a kapocs az emberi fehérjék kategorizálása, az exobolygók kutatása és az online videojátékok között?

A válasz a Citizen Science. A részben magyar vonatkozású, svájci MMOS.ch olyan helyre merészkedett önjelölt "tudósokért", ahová eddig más nem: online videojátékon belül kialakított felületen verbuválnak és oldatnak meg tudományos feladatokat a játékosokkal. A számok pedig meggyőzőek. Bányai Zsolt ennek a történetébe és hátterébe nyújt egy röpke betekintést.

• Szathmáry Viktor (decent.org): Peer-to-peer LoRa

Zombi apokalipszis esetén jól jöhet egy saját rádiós kommunikációs hálózat, olcsó és kicsi eszközökből. Elmesélem, hogy a decent.org hack weeken hogyan építettünk erre egy prototípust.

• Veres-Szentkirályi András (hacker space bp (https://hsbp.org/HomePage)): Voctomix - DIY full-HD videokeverő FLOSS alapon

Sok olyan tech közösség van, ahol minőségi előadások születnek, ám nincs pénz drága célhardveres megoldásra a különböző bemenetek (kamerák,prezentáció/demó) keverésére. A budapesti hackerspace a német hackerkongresszusra kifejlesztett voctomix megoldás köré épített saját összeállítást, magyar körülményekre átméretezve, tapasztalatainkat hardversimogatóval egybekötött előadáson mutatjuk be.

Eloadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük!

A beugró 1000 Ft, amit a terembérletre és néha előadó utaztatásra költünk (költségvetés itt (http://asimov-foundation.org/?page_id=17)), minden szervező és előadó ingyen dolgozik. Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét!