5ο Open Coffee Heraklion

Details

Το Σάββατο, 3 Μαρτίου σε περιμένουμε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (http://www.nhmc.uoc.gr) για να συζητήσουμε για ένα από τα πιο hot θέματα που αφορούν την κοινότητα του Ηρακλείου και του νησιού μας, που δεν είναι άλλο από τον τουρισμό!

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18:00 και το Crop (http://www.crop.coffee) θα μας προετοιμάσει για τις ομιλίες, με τον πιο δυναμικό τρόπο, προσφέροντάς μας τον πιο αρωματικό καφέ της πόλης. Στις 18:30 θα ξεκινήσουν οι ομιλίες, οι οποίες θα είναι:

• Δάφνη Τσεβρένη, Co-founder & CBDO | Clio Muse (https://cliomusetours.com/)
Η Δάφνη θα είναι η ξεναγός μας σε μια ιστορία στην οποία τρεις νέοι, από διαφορετικά μεταξύ τους backgrounds που τους ενώνει η αγάπη τους για τον πολιτισμό, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης και πώλησης θεματικών πολιτιστικών ψηφιακών διαδρομών. Σκοπός τους είναι, επαγγελματίες και φορείς στο χώρου του πολιτισμού και του τουρισμού να δημοσιεύουν την διαδρομή τους στην πλατφόρμα, ώστε στη συνέχεια επισκέπτες και ταξιδιώτες να απολαμβάνουν ποικίλες ξεναγήσεις στην πόλη, σε μουσεία και άλλους εκθεσιακούς χώρους.

• Χρήστος Σπαθαράκης, Co-founder | Ferryhopper (https://www.ferryhopper.com)
Θα μας μιλήσει για το πώς μια παρέα τεσσάρων φίλων χωρίς κάποιο επιχειρηματικό background κατάφερε να “ταράξει τα νερά” στη βιομηχανία της ακτοπλοΐας και του τουρισμού. Η ιδέα τους καλύπτει ένα πραγματικό κενό της αγοράς, που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει στις διακοπές μας, δημιουργώντας μια καινοτόμα πλατφόρμα κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Ο Χρήστος θα μας εξηγήσει πώς η ιδέα τους έγινε πράξη, τι αντιμετώπισαν στο «ταξίδι» τους μέχρι τώρα, τι έμαθαν όταν αποφάσισαν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα και θα μας δώσει πληροφορίες για τη σημασία που έχει η startup τους για την τουριστική βιομηχανία.

• Μαρία Τσιγώνη, Co-founder | Kids Love Greece (https://www.kidslovegreece.com)
Τι συμβαίνει όταν μερικές expert μαμάδες αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μια προσωποποιημένη ταξιδιωτική εμπειρία για όλη την οικογένεια; Λέγεται Kids Love Greece και πρόκειται για μία πλατφόρμα που αναδεικνύει την Ελλάδα σαν ένα ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές, με βάση την αντικειμενική πληροφόρηση αποκλειστικά από προσωπικές εμπειρίες γονέων. Θα ακούσουμε λεπτομέρειες για την εξέλιξη της ιδέας τους και για το πώς κατάφερε ένα portal με πληροφορίες να αποκτήσει το δικό του προϊόν, κοινότητα και πελάτες, διατηρώντας τις αρχικές αξίες της ομάδας.

Το event μας δεν τελειώνει όμως με τις ομιλίες. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων υπάρχει πάντα χρόνος για να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε γνώμες για όσα ακούσαμε και όσα μας προβληματίζουν στη δική μας επιχειρηματική εξέλιξη.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους όσους δημιουργούν ή θέλουν να δημιουργήσουν, για εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν, να γνωρίσουν ανθρώπους μέσα από το χώρο αυτό, να ανταλλάξουν ιδέες ή να εξελίξουν τις ήδη υπάρχουσες.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν!