What we're about

Permanent Beta heeft als ondertitel “Bridging Brains, Tech and Culture”. Wij willen mensen bij elkaar brengen, kennis delen en kennis vloeibaar maken, ontmoetingen faciliteren en steentjes in vijvers gooien om beweging te creëren. Wij willen ondernemers en geeks koppelen, wij willen gesprekken en inspiratie organiseren rond grote en kleine maatschappelijke vraagstukken. Wij willen bruggen slaan tussen oud en nieuw. Permanent Beta opent ogen, verwondert, inspireert en helpt je met kennis en inspiratie over uiteenlopende onderwerpen, technische snufjes, handig apps en tips&tricks. Sprekers, helpers en verbinders gaan op regelmatige basis work-shops, presentaties en helpsessies geven. Meedoen is gratis, heb je zelf iets te delen dan horen we het ook graag.

Upcoming events (5+)

Tegenlicht Meetup Amersfoort: De grote dataroof

Bibliotheek Eemland (Eemhuis)

Harvard-hoogleraar Shoshana Zuboff luidt de noodklok: ze schreef een monumentaal boek over hoe de grootste techbedrijven met onze data omgaan, 'The Age of Surveillance Capitalism'. Hoe krijgen we de zeggenschap terug over onze data? Ze vertelt het in de VPRO Tegenlicht uitzending 'De grote dataroof'. We gaan in gesprek met lokale experts over dit thema. Programma: 19.00 - herhaling van de aflevering (optioneel) 19.45 - pauze/inloop 20.00 - start van de meetup met 3 sprekers - Tahir Bodha: advocaat bij Marxman Advocaten in Amersfoort, waar hij zich met name richt op het Intellectuele Eigendomsrecht en Privacy recht 20:30 - dialoog over het onderwerp 21.30 - napraten 22.00 - einde Locatie: Keizaal (2e verdieping) in het Eemhuis. Toegang is gratis, meld je wel even aan via Eventbrite: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-vpro-tegenlicht-meet-up-amersfoort-de-grote-dataroof-93065825389

Tegenlicht Meet Up Amersfoort: Houtbouwers

Bibliotheek Eemland (Eemhuis)

Nederland staat voor een paradoxale opgave: meer bouwen en minder uitstoten. Om de woningnood op te lossen moeten er voor 2040 in Nederland meer dan één miljoen woningen worden gebouwd. Maar met onze huidige manier van bouwen (voornamelijk met beton) overschrijdt dat milieunormen. Biedt bouwen met hout de oplossing? Wat gebeurt er op dit gebied in regio Amersfoort? Programma: 19.00 - herhaling van de aflevering (optioneel) 19.45 - pauze/inloop 20.00 - start van de meetup met 3 sprekers 20:30 - dialoog over het onderwerp 21.30 - napraten 22.00 - einde Locatie: Keizaal (2e verdieping) in het Eemhuis. Toegang is gratis.

Permanent Bèta Dag #17 - Food & Health

SmaakPark

DETAILS De 17de Permanent Beta dag is in Gelderland! En wat is er actueler dan de toekomst van Voeding en Gezondheid. Ca 75% van het programma zal gevuld zijn rond dit thema. De rest (zoals je gewend bent) is een heerlijk allegaartje, maar altijd prikkelend! WAT KUN JE VERWACHTEN? Hier alvast de voorlopige line-up: - Jurrien Roossien: Food as a Commons, Team Fonio - ThuisWageningen: Food, health, urban planning en community building - Lennox & Joylyn Lampkin: Sustainable and health oriented farming in Saint Vincent & The Grenadines (attending through YouTube and Skype) - Sportfederatie Gelderland: Joke Roeterdink, Open Clubs 'Op weg naar de toekomst' - Meer volgt nog! Heb je zelf iemand op je verlanglijstje of ben/ken je iemand? Laat het weten. WANNEER? We verzamelen om 13:00 uur en openen een halfuurtje later. Om 19:00 uur sluiten we na een boel toffe sessies af en starten we een borrel met een lekkere maaltijd van diverse keukens en culturen! Maak je dus op voor een heel tof event en dof je op voor een leuk feestje! EET JE MEE? Ja? Gezellig! Ga je geen spijt van krijgen! Laat het dan wel even weten zodat er genoeg is. Dat kan nu hier-> https://drive.google.com/open?id=14XRd2lad5iNIfuwvXRjO6gMK6WXHnmV0IWIoHcl9nVU DOE JE MEE? Voor sommige workshops is nog wat materiaal nodig en voor sommige klusjes is het fijn als er nog wat handjes zijn. Dus als je een beetje kunt helpen, zet je je naam even op de lijst? Lief!! https://workflowy.com/#/54be34d9de08 DE LOCATIE: Deze editie vraagt om een speciale plek, dus we zijn in gesprek over een heule toffe plek! Vlakbij het intercitystation Ede-Wageningen, voorzien van alle faciliteiten om er een feestje van te maken. Kijk ook even op hun eigen pagina! En naar deze toffe filmpjes https://youtu.be/ZQZpOaGDMCM en https://youtu.be/plGLNc5NdPg Hoe je daar komt? Als je met de trein naar station Ede-Wageningen gaat is het vanaf daar minder dan 15 minuten lopen richting het kazerneterrein (dus niet richting Ede zelf). Met de auto kan ook: je kunt gratis parkeren. (jaja, ook in het Oosten kan dat gewoon gratis!) ;-) Dat dan wel even graag op de P+R aan de Nieuw Kazernelaan (dus niet aan de Doctor Hartogsweg in Ede zelf)

Tech Tuesday

Seats2meet.com Utrecht CS

Een avond helemaal gerelateerd aan het onderwerp tech. Verschillende boeiende sprekers nemen zowel de echte Techies als beginners mee in een presentatie of workshop. In het diverse programma bepaal jijzelf waar je aansluit. Blijk je iets niet leuk te vinden, dan mag je tussendoor van onderwerp veranderen. Het programma is nog niet helemaal rond, maar wordt een paar weken tot een dag van te voren hieronder aangevuld. Wil je zelf invulling aan het programma geven door een sessie te faciliteren? Dat kan via https://techtuesday.miraheze.org/wiki/Call_for_speakers 19:00 - 19:30 - Meet & greet 19:30 - 20:00 - Plenary introduction & 1 minute soapbox. 20:00 - 20:55 - Listening sessions 21:00 - 21:55 - Do sessions / workshops 22:00 - Show and see new tech projects, shared technologies and have a drink together (drinks at your own cost except coffee, tea, water. Or sponsor it if you like so) Tech Tuesday is een samenwerking tussen de bewegingen van Permanent Future Lab (https://permanentfuturelab.wiki/wiki/Permanent_Future_Lab_Wiki), Permanent Beta (http://www.permanentbeta.nl/) en Seats2meet.com (https://seats2meet.com/)

Past events (528)

Permanent Beta Playground dag #06

Seats2meet.com Amersfoort station

Photos (2,890)