Skip to content

Symfony Tech Talk

Photo of
Hosted By
Tobias S. and 2 others

Details

Välkomna till årets första Symfony-träff!

Vi samlas hos Redeye tordag 21:a februari kl 18:00 för att lyssna på två dragningar om utvalda komponenter från Symfony2. Det bjuds på mat och dryck — så det är bara att komma som du är.

Agenda
17:45 Välkommna – dörrarna öppnas
18:30-19:00 HttpFoundation (http://symfony.com/doc/master/components/http_foundation/introduction.html) - Magnus Nordlander (http://joiedetech.se/)
19:15-19:45 Console (http://symfony.com/doc/master/components/console/introduction.html) - Tobias Nyholm (http://webfish.se)

Förkunskaper?
Kunskaper i objektorienterad programmering i PHP (≥5.2) är en fördel men du behöver inte ha jobbat med Symfony tidigare. Ett utmärkt tillfälle att levla upp som PHP-utvecklare med andra ord.

Lite bakgrund
Den senaste generationen av Symfony (2.x) är ett komponentbaserat webbramverk. Många av komponenterna har anammats bland många andra projekt som Drupal 8 (http://symfony.com/blog/symfony2-meets-drupal-8), ez Publish 5 (http://symfony.com/blog/symfony2-meets-ez-publish-5) och Laravel 4 för att nämna några.

Symfonys komponenter följer de fastställda kodstandarder som finns inom PHP Framework Interop Group (http://www.php-fig.org/) med syfte att nå bästa möjliga interoperabilitet (http://sv.wikipedia.org/wiki/Interoperabilitet) mellan olika projekt. Varje komponent är frikopplad och kan användas oberoende andra komponenter.

För mer information om vad Symfony är rekommenderas: http://symfony.com/what-is-symfony
Redeye
Mäster Samuelsgatan 42 · Stockholm
Google map of the user's next upcoming event's location