Skip to content

Numpy csomag és PyCon US beszámoló

Photo of PyLadies Budapest
Hosted By
PyLadies B. and 3 others
Numpy csomag és PyCon US beszámoló

Details

A soron következő PyLadies eseményünkön a numpy python csomag rejtelmeibe nyerünk betekintést. A numpy egy nagyon hasznos kis csomag, amikor az adatok elemzéséről, és modellezéséről van szó. Nagyon sok másik csomag is épül rá, de önmagában is segítségünkre lehet, ha matematikai számításokat szeretnénk végezni, vagy nagy mennyiségű adatot szeretnénk hatékonyan feldolgozni.

A meetup második felében könnyedebb vizekre evezünk, és a workshop helyett egy szakmai / élmény beszámoló lesz terítéken - Böjte Berta támogatást nyert a PyCon US konferencián való részvételre, amely 05.16-19 között kerül megrendezésre Pittsburghban, Pennsylvaniában, és erről tart majd egy beszámolót.

Mivel készülj:
Az esemény workshop jellegű, így kérünk mindenkit, hogy programozásra alkalmas számítógéppel érkezzen, hogy együtt haladhasson az előadóval. Ideális esetben erre az eszközre már telepítve van az Anaconda, de amennyiben ezt nem tudod megtenni, úgy érkezz kicsit előbb, és segítünk a telepítésben.

Előkövetelmény: korábbi programozási ismeretek előny, de nem követelmény, illetve érdemes megnézni a korábbi workshopjaink felvételeit is, hiszen az ott leadott anyagra építünk. A korábbi események anyagait ide kattintva érhetitek el.

Részletes program (tájékoztató jellegű):
17:30 - 18:00 - Megérkezés, setup
18:00 - 19:10 - Numpy csomag - Kovács Bálint
19:10 - 19:30 - Szünet - evéssel-ivással
19:30 - 20:30 - PyCon US Konferencia beszámoló - Böjte Berta
20:30 - 22:00 - Networking

Kit várunk:
Elsősorban olyan lányokat/nőket, akik most ismerkednének a Python programozással, vagy a meglévő tudásukat szeretnék bővíteni. A meetup kezdő programozók számára szól.

Az esemény nyelve: Magyar (és python)

Az esemény szponzorai: HCL Technologies Starschema Kft

Helyszín megközelíthetősége:
Legegyszerűbben az M3-as metró Forgács utcai megállójától lehet, a Forgács utca felé eső lépcsőtől. Feljőve a metróból csak át kell menni a Forgács utca túloldalára, ahol a bejárat pár lépésre található a Forgács utca felől. A meetup a Balance Irodaház Loft nevű épületének 3. emeletén lesz.

COVID-19 safety measures

Event will be indoors
A találkozót a Covid-19 vírust érintő magyar szabályok szerint szervezzük. A részvételhez nem szükséges maszk és oltás, azonban kérünk mindenkit, hogy felelősségteljesen járjon el, és csak akkor vegyen részt az eseményen, ha nincsenek tünetei (láz, torokfájás, ízlelés/szaglás hiánya, stb.) és jól érzi magát.
The event host is instituting the above safety measures for this event. Meetup is not responsible for ensuring, and will not independently verify, that these precautions are followed.
Photo of PyLadies Budapest group
PyLadies Budapest
See more events
Starschema Kft
Váci út 99 · Budapest
Google map of the user's next upcoming event's location
FREE
80 spots left