S06E01 - De Begripvolle Ambtenaar

Refresh
Refresh
Public group
Location image of event venue

Details

De makers en gebruikers van de digitale overheid zijn de verbinding kwijt. Mensen praten niet meer met mensen, maar met computers. Als ambtenaren geen contact hebben met burgers, hoe kan de digitale overheid dan begripvol zijn? Programmeren we dan niet onze eigen aannames? Te lang hebben we dit genegeerd. We hebben een empathieschuld.

Wat zou er gebeuren als we makers en gebruikers weer verbinden met elkaar? Is er dan meer begrip? Worden er dan andere, misschien betere beslissingen gemaakt? Hoeveel begrip moet je eigenlijk hebben? Om dit te onderzoeken fotografeer ik mijn collega’s bij DUO: hoe ben je een Begripvolle Ambtenaar? Ik stel ze aan je voor.

Maike: "Ik werk als UX researcher bij DUO en studeer aan de Willem de Kooning Academie. Hier doe ik design research naar hoe de digitale overheid een begripvolle relatie kan hebben met burgers. De resultaten van dit onderzoek pas ik weer toe in mijn werk bij DUO. Vorig jaar sprak ik op Refresh Conference over 'Developing Friendships', toen begon ik net aan dit onderzoek. Nu, na een jaar, deel ik graag de eerste resultaten met jullie."

PLANNING
19:30 - Inloop
20:00 - De Begripvolle Ambtenaar door Maike Klip
21:00 - Borrel -- Leer nieuwe mensen en vakgenoten kennen.