Skip to content

Details

Herkese Merhaba,

(Lütfen NOT'ları dikkatli okuyunuz)

Bu ay Berk Orbay (https://twitter.com/berkorbay)'ın harika anlatımıyla ggplot2 ile Veri Görselleştirme etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Öncesinde dplyr ile basit manipülasyon işlemlerinin anlatılacağı etkinliğimizin sonunda yeni yıla sizlerle erkenden merhaba demek istiyoruz.

Ocak ayında yapacağımız UI + Shiny etkinliği öncesi hazırlık tadında olacak bu etkinliğe katılanlara öncelik sağlanacaktır.

Can Holyavkin (https://twitter.com/CanHolyavkin)'in "rvest ile web scraping ve ggmap ile görselleştirme" , Türkan Sevgili'nin "ggplot2" kullanımlardan bahsedeceği, dönemin ilk Lightning Talk'larını gerçekleştireceğimiz bol bilgilendirmeli, eğlenmeli eğitime sizleri bekliyoruz!

Katılımcıların laptop ve şarj aletleri ile gelmeleri, bilgisayarlarında R ve R Studio'nun kurulu olması, tidyverse paketinin yüklü olması beklenmektedir.

NOT: Kısıtlı bir eğitim alanımız olduğu için eğitimlere KADIN ve LGBTI katılımcılar haricindekilerin gelmek istedikleri takdirde mail atmalarını ve durumu sormalarını rica ediyoruz. Geleceklerini belirtip sonradan gelemeyecek olan arkadaşlar da RSVP seçeneklerini değiştirirlerse, katılmak isteyenlere yer açılmış olur. Listede ismi yazılı olmayanlar etkinlik alanına alınmayacaklardır. Etkinlik alanına belirtilen saatten önce gelmemeniz önemle rica olunur.

R indirmek için: https://cran.r-project.org (https://cran.r-project.org/)

R Studio indirmek için: https://www.rstudio.com/products/rstudio/download/

tidyverse indirmek için: install.packages("tidyverse), library(tidyverse)

Etkinliğe gelmeden bu anketi doldurmanızı rica ediyoruz: anket linki (https://goo.gl/forms/FNmqh4u6ZlQ7gTAB3)

Kahve ve kurabiyeler bu ayki sponsorumuz Brokoli Mobile (http://brokoli.io) ekibinden!

https://secure.meetupstatic.com/photos/event/8/b/1/5/600_466535605.jpeg

1- Metrobüs kullanıyorsanız: Acıbadem durağından Üsküdar tarafınagiden minibüslere binildiğinde “pazar sokağı”nda inip, taksi durağının olduğu sokakta 3 dk yürüdüğünüzde No:24 sağınızda kalacaktır. VEYA Altunizade durağında inip Koşuyolu Caddesi'ne giden minibüslere binip Starbucks'ta indiğinizde yine pazar sokağına inip ulaşabilirsiniz.

2- Marmaray ya da vapur ile Üsküdar'a geldiğinizde, Acıbadem’e giden minibüslere binildiğinde “pazar sokağı”nda inip, taksi durağının olduğu sokakta 3 dk yürüdüğünüzde No:24 sağınızda kalacaktır.

3- Marmaray’da Ayrılık Çeşmesi’nde inip Koşuyolu Caddesi'ne doğru yürüdüğünüzde, Kavram Dershanesi’nin sokağından Cenab Şehabetttin sokağa indiğinizde No:24 sağınızda kalacaktır.

Members are also interested in