Skip to content

Felkészülés az EU AI-törvényre! - Új MI szabályozás az EU-ban! (Képzés)

Photo of System Media
Hosted By
System M.
Felkészülés az EU AI-törvényre! - Új MI szabályozás az EU-ban! (Képzés)

Details

FELKÉSZÜLÉS AZ EU AI-TÖRVÉNYRE! – ÚJ MESTERSÉGES INTELLIGENCIA SZABÁLYOZÁS AZ EU-BAN
2024 / május / 28 / k / 10-12-ig / MS Teams élő közvetítés
JELENTKEZÉS, TOVÁBBI INFOK: >>
Európai Parlament 2024. március 13-án megszavazta az EU mesterséges intelligenciáról szóló új törvényét, ami az MI használatát szabályozza a nemzetközösségen belül. Az EU 2018-as általános adatvédelmi rendeletéhez (GDPR) hasonlóan az EU AI-törvénye is globális szabvánnyá válhat, amely meghatározza, hogy a mesterséges intelligencia milyen mértékben lehet pozitív, nem pedig negatív hatással az állampolgárok életére.
A törvény megfeleltetése a különböző entitásoknál (magáncégek, állami szervek) többlépcsős, van olyan rendelkezés, amit fél éven belül alkalmazni kell, míg az általános célú rendszereknél 12, a magas kockázatú mesterséges intelligencia-megoldásoknál pedig 36 hónap lesz ez a türelmi idő. Magas kockázatúnak számítanak a kritikus infrastruktúrák, az oktatás és a szakképzés, a foglalkoztatás, az alapvető magán- és közszolgáltatások (pl. egészségügyi és banki szolgáltatások), a bűnüldözés, a migráció és a határigazgatás területén, valamint az igazságszolgáltatásban és a demokratikus folyamatokban (pl. a választások befolyásolására) használt mesterséges intelligencia alkalmazás.
Az EU AI Act a világon az első átfogó, kifejezetten a mesterséges intelligencia fejlesztésére és felhasználására vonatkozó, rendkívül komplex jogszabály, melynek elfogadása több mint 600 oldal áttekintését jelentette. Fontos, hogy a nem megfelelés a GDPR-hoz hasonló csillagászati bírságokat eredményez!
Szakértő előadónk részletesen ismerteti a vállalkozásokat közvetlenül érintő új szabályokat, határidőket, teendőket.

Photo of System Media Information Meetup Group group
System Media Information Meetup Group
See more events
FREE