Past Meetup

#t12t meetup #8 - Awareness

This Meetup is past

50 people went

Location image of event venue

Details

I samband med Global Accessibility Awareness Day kör vi tillsammans med Haja (http://www.hajaapplikation.se/) ett meetup på temat “Awareness”: tillgänglighet på platser du kanske inte hade koll på.

Du kan se fram emot följande blixttal (10-15 min korta):

Inkluderande gaming
Daniel Göransson är både spel- och tillgänglighetsnörd. Han berättar om varför Nintendo behöver skärpa till sig och ta efter Microsoft och PlayStation. Och hur detta kopplas till webben.

200 möten om året – vägen tillbaka från missbruk
Vad kan tillgänglig teknik göra för personer med psykisk ohälsa som är påväg tillbaka från missbruk? Stefan Johansson berättar om projektet Smartare möten. Sedan tar Joel Holmberg över och visar tjänsten Dit-i-tid som ska öka tillgängligheten på möten.

Tillgängliga komponenter - bli av med kodsmutsen
Hur rättar vi till otillgängliga kodexempel som finns bland guider och dokumentation för populära ramverk. Det berättar sajber-spejsutvecklaren Ida Franceen.

WCAG 2.1 - Vad är på G?
Hampus Sethfors går igenom när den uppdaterade WCAG-standarden planeras släppas och vilka nyheter som den troligen kommer innehålla. Det är en hel del positiva förändringar på g!

Funkify – simulera funktionsnedsättningar på webben
Entreprenören Lena Furberg, tillgänglighetsexpert och medgrundare av Adhdministeriet, berättar om ett pågående projekt som ska öka medvetenhet kring fördelarna att jobba med webbtillgänglighet.

PTS nya tävling – Arbetsmarknad för alla
Arbetslösheten är hög bland personer med funktionsnedsättningar och 1 av 3 i den gruppen anger att de blivit diskriminerade i arbetslivet. Post- och telestyrelsen berättar om sin nya innovationstävling där du kan söka projektmedel på upp till 2 miljoner kr för att förändra detta.

------------------

Vi bjuder på wraps (allt veggo) och dricka. Har du kostönskemål, exempelvis att du vill ha kött i din wrap, hör av dig till [masked] .

Vi ses där!

---------

ENGLISH: This meetup is on Global Accessibility Awareness Day and is on the theme: Awareness. Talks on stage will be in swedish, but there will be brainstorms, discussions and mingling that you can do in any language you prefer :)