t12t meetup - En kväll full av blixttal

This is a past event

294 people went

Details

Dags för årets fjärde och sista meetup om tillgänglighet och inkludering. Denna gång talar alla som står på scen svenska. Vi kommer vara i en fin, stor lokal så centralt i Stockholm man kan komma: Stockholm Waterfront. Vi samarbetar med Post- och telestyrelsen för att göra arrangemanget möjligt.

Dörrarna öppnar 18:00 och kvällens första talare börjar omkring 18:30. Kvällens sista tal slutar cirka 20:30 men det går bra att stanna och mingla fram tills 21:00.

Vi har som vanligt en alldeles lysande line-up av blixttal (10-15 minuter styck):

Introduktion av PTS
Andreas Richter - Post- och telestyrelsen
Post- och telestyrelsen är den myndighet som bevakar områdena elektronisk kommunikation och post i Sverige. Andreas kommer att berätta mer om vilka PTS är och vad de gör.

Lite mer om DIGG
Jan Bergdahl - DIGG
DIGG har som en av sina uppgifter att främja tillgänglighet till digital offentlig service. En annan av uppgifterna är att vara tillsynsmyndighet. Här får du veta lite mer om DIGG och om de två uppgifterna kopplat till tillgänglighet.

Tillgänglig text - se hela bilden!
Susanna Cederquist - En bild av dyslexi
Susanna ger perspektiv på dyslexi och pratar tillgänglig text. Hur du som designar och skapar text kan nå ut med ditt budskap till fler.

Vad är Svensk Tillgänglighet?
Ylva Bjelle - Branschorganisationen Svensk Tillgänglighet
Svensk Tillgänglighet är en branschorganisation för företag, som arbetar för att öka tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning. Branschorganisationen stöttar tillgänglighetskonsulter och har cirka 50 medlemsföretag. Ylva är ordförande och berättar mer om organisationen, dess verksamhet och validering.

Hinder och möjligheter med skärmläsare för den som inte ser
Henrik Götesson - Synskadades riksförbund
Synskadades Riksförbund har låtit medlemmar svara på en enkät kring hinder och möjligheter med att använda talsyntes och punktskrift i datorn eller mobilen. Undersökningen visar på stora svårigheter att använda internet och på att program som endast används inom speciella branscher ställer till stora problem. Användarna är generellt i behov av ökade utbildningsinsatser både när det gäller att kunna använda hjälpmedel och program/appar. Det finns personer som har fått byta karriär eller anpassa sina studier på grund av bristande tillgänglighet.

Mat:
Maten kommer vara vegansk och vi bjuder även på dryck. Hör gärna av dig angående allergier och matpreferenser. Antingen via ett privat meddelande till Ida Franceen eller om det känns krångligt så går det också att lägga in en kommentar här på event-sidan.

Tillgänglighet:
Alla blixttalare kommer att använda mikrofon, vi dubbelkollar för närvarande att det finns hörslinga i lokalen. Vi ber även alla våra talare att beskriva viktiga visuella delar av sina presentationer.
Vi är medvetna om att det kan finnas saker som vi inte tänkt på så hör gärna av dig om du har några som helst funderingar.

Fotografering:
Det är okej att fotografera de som står på scen och deras presentationer. Men se till att fråga innan du fotar andra deltagre på eventet och posta aldrig något på nätet eller någon annanstans utan att vara säker på att du har tillstånd.

Säkerhet och inkludering:
Vi har en uppförandekod (Code of Conduct) som vi förväntar oss att alla följer. Du kan hitta den på engelska på vår webbsida: https://t12t.se/code-of-conduct/

English: The talks on stage will be in Swedish this time. We have been doing meetups in English in the past and will most likely do it in the future as well. Stay tuned for future meetups!