Past Meetup

tekom България Roadshow 2017 във Велико Търново

This Meetup is past

7 people went

Location image of event venue

Details

Това, с което се занимаваш професионално в момента, не те удовлетворява? Или пък изобщо не си сигурен накъде искаш да поемеш в кариерното си развитие?

Ела в Полигон Тийм, Велико Търново на 27 май 2017 от 14:00 ч., за да научиш за съществуването на една слабо позната кариерна възможност в ИТ сферата - автор на техническа документация (или technical writer). Деси и Ива ще ти разкажат какво е да се занимаваш с техническа документация в България и ще споделят с теб защо това е страст и призвание за тях, а не само начин да си вадиш хляба. В рамките на 4 часа, ще имаш възможността да научиш повече за професията. В първата половина от програмата ще чуеш повече за това какви познания и качества са необходими за тази кариера, как изглеждат обявите за работа и интервютата и какво можеш да очакваш като компенсация за труда ти. Във втората част на събитието ще можеш да запретнеш ръкави и да се справиш с няколко реални задачи от ежедневието на автора на техническа документация. Ела и разбери дали тази възможност за професионална реализация е за теб.

Входът е безплатен, но изисква регистрация.

~~Програма~~

• Въведение

• Презентация: Професията "aвтор на техническа документация": защо е важна документацията; крайни продукти, качества и профили; какви умения са необходими, за да се реализирате успешно в сферата на техническото писане

• Дискусия: Един ден от живота на автора на техническа документация

• Презентация: Що е то минималистично писане

• Почивка

• Практически упражнения

~~За презентаторите~~

Десислава Михайлова

Technical Writer, Progress

Преди пет години Деси става част от гилдията на авторите на техническа документация в страната, като започва работа за един от лидерите на пазара в света на хазартния бизнес онлайн. Сега е член на теком България и част от Progress, която придоби Telerik през 2014 година. Гледа на себе си като на експериментатор, за когото професията е по-скоро призвание, а кариерата - естествен процес в развитието на професионалните умения. Наред с писането, поддържа блог за родния си град и обича да се занимава с доброволчество.​

Ива Коевска

Senior Technical Writer, Fredhopper

Ива е автор на техническа документация от 2012 г., когато прави първите си стъпки във VMware. Продължава професионалния си път в Telerik, която вече оперира под бранда на Progress, където се фокусира върху документация за разработка на мобилни приложения. Вярва, че техническата комуникация може да бъде много повече от сух текст и картинки, събрани в книга или уебсайт, и работи усилено в тази посока. Ако трябва да опише професията си с една дума, тя е “призвание”. В свободното си време обича да пътува, да чете и да кара мотоциклет.

~~Допълнителна информация за събитието~~

2017 Roadshow е инициатива на tekom България за популяризиране на професията "автор на техническа документация".

Събитието се провежда с любезната подкрепа на Полигон Тийм ( http://polygonteam.com/bg/ ) и Клуб на програмистите във Велико Търново ( https://www.facebook.com/groups/pcvt.org/ ).

~~За tekom България~~

tekom България представя България в tekom Европа, най-голямата професионална асоциация за техническа комуникация на Стария континент. Основана през януари 2015, tekom България е платформа за обмяна на информация и опит. Организацията посвещава усилията си на популяризирането на кариерното развитие в областта на техническата комуникацията и организирането на професионални и социални събития за всички, които са активни в тази сфера: от автори на документация и преводачи до продуктови и маркетингови мениджъри.

http://www.technical-communication.org/bg/technical-communication-bulgaria.html