Υμηττός: Above The City / Hike & After-Hike Gathering
Details
✌🏻 Υπάρχουν διαδρομές που απλώς τις περπατάς… και υπάρχουν κι εκείνες που με κάθε στροφή αλλάζεις τοπίο....
Μία τέτοια θα κάνουμε.
🗓️ Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00 (και αν ο καιρός μας κάνει την χάρη) ανεβαίνουμε στον Υμηττό για μία απογευματινή κυκλική πεζοπορία 9 km, μέσα από ένα συνεχώς εναλλασσόμενο τοπίο.
Δασωμένα μονοπάτια, βραχώδη περάσματα, κορυφές, ξωκλήσια, παμπάλαια πετρόχτιστα καταλύματα βοσκών και ανοιχτά σημεία με πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη.
Δεν πρόκειται όμως για μία χαλαρή απογευματινή βόλτα.
⚠️ Η διαδρομή έχει αρκετά απαιτητικά σημεία και περάσματα, 420 μέτρα υψόμετρο, δυνατές ανηφόρες, απότομες κατηφόρες και αρκετά σημεία με πέτρες ή σαθρό έδαφος. Σε ορισμένα περάσματα ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας για μεγαλύτερη ασφάλεια.
⚠️ Σίγουρα λοιπόν θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία πεζοπορίας και καλή φυσική κατάσταση. Η συγκεκριμένη διαδρομή σίγουρα ΔΕΝ απευθύνεται σε αρχάριους.
Η διάρκεια της θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό της ομάδας ωστόσο σύμφωνα με το scouting που έγινε 17 Αυγούστου η εκτίμηση είναι ότι αν ο ρυθμός είναι χαμηλός, οι στάσεις συχνές και τα διαλείμματα όχι και τόσο μικρά, μπορεί να διαρκέσει έως και τις 4 ώρες.
Συνεπώς να έχετε υπόψιν σας ότι ενδέχεται να περπατήσουμε και νύχτα!
1700 μέτρα πριν το τέλος της διαδρομής θα κάνουμε μεγάααααααλη στάση στο αναψυκτήριο Καλοπούλα για το δικό μας after-hike gathering.
📸 Δείτε πιο κάτω τις φώτο από την διαδρομή.
📽️ Πατήστε εδώ για το video από το scouting που έγινε 17 Αυγούστου!
🗓️Πατήστε εδώ για λεπτομερή περιγραφή και εκδήλωση ενδιαφέροντος!
