addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

KIJK Live! #5

Na 4 succesvolle try-outs gaat KIJK Live! ook in 2014 door! In samenwerking met Permanent Beta gaan er weer mooie edities volgen. 

De eerstvolgende editie vindt plaats op 21 januari. En... de sprekers zijn bekend!

• Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus, zo luidt het cliché. Maar verschillen mannen en vrouwen echt zo veel? Volgens de wetenschap in elk geval steeds minder. Over die verdwijnende verschillen gaat het coverartikel van de huidige KIJK. Een van de deskundigen die in dit artikel aan het woord komen, is psycholoog Annelies Kleinherenbrink van de Universiteit van Amsterdam. Tijdens KIJK Live! klimt zij op het podium.

• Verder mogen we sterrenkundige Nienke van der Marel (Universiteit Leiden) verwelkomen. Zij haalde afgelopen zomer uitgebreid het nieuws (inclusief tv) én het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift Science door te ontdekken hoe rond sterren minuscule stofdeeltjes kunnen samenklonteren tot kometen en planeten. Hoe dat proces precies in zijn werk gaat, hoor je de 21e! 

Hoe veilig is ons internet? Fysiek gezien behoorlijk veilig, zo lijkt het; maar toch is ons www wel heel kwetsbaar voor technisch geavanceerde luistervinken als de NSA. Medeoprichter van de Amsterdamse hackerspace Technologia Incognita en Netwerkbeheerder van XS4ALL Arnd Marijnissen.

• De Rotterdamse haven is niet meer de grootste ter wereld, maar wil wel de duurzaamste zijn. En met Maasvlakte 2 gaat dat de goede kant op. Directeur milieumonitoring bij het Havenbedrijf Rotterdam en tevens hoogleraar Havens en Scheepvaart Tiedo Vellinga vertelt over zijn streven de wereldzeeën schoner te maken. 


KIJK Live! is een inspirerende en boeiende avond waar wetenschappers en experts die in KIJK voorkomen letterlijk een podium krijgen. We stellen een gevarieerd sprekersprogramma samen over technologie, wetenschap, historie en maatschappij: de pijlers van KIJK. Voorproefje? Hier een videocompilatie van KIJK Live! #1

http://vimeo.com/75581053

Meer filmpjes vind je hier!

Erbij zijn? Meld je aan, dan zien we je dinsdag 21 januari!

Programma:
Inloop 19.30 uur
Start 20.00 uur
Einde 22.00 uur
Naborrelen tot 22.30 uur

Verhinderd? KIJK Live! #6 vindt 19 februari plaats. Geef je op!


PS: Wil je geen mails ontvangen met updates van andere meet-upgebruikers? Dat kun je eenvoudig aanpassen bij je profiel (rechtsboven bij je naam).

Join or login to comment.

 • Joep Z.

  Like the previuos issue a great networking opportunity, nice folk, but most of all an excellent showcase of awesome pop-science

  January 23, 2014

 • Joep Z.

  Ja ja het was zowel ongemeen boeiend als ook weer heel gezellig!

  January 22, 2014

 • Miriam W.

  Ik moest helaas eerder weg maar het deel waarbij ik aanwezig was, was top!

  January 22, 2014

 • Frank O.

  1e keer naar KIJK Live! en wat was het leuk! Gauw weer. Dank aan de organisatie en alle vrijwilligers!

  2 · January 21, 2014

  • Michel H.

   Voor mij was het de 4e Frank (de 1e heb ik gemist) en het blijft leuk ;) Ook ik complimenteer eenieder die betrokken is bij de organisatie van KIJK Live!

   January 22, 2014

 • Madelon R.

  Wat een enthousiast filmpje over Kijk Live!. En wat een leuke open sfeer. Nou wil ik ook!

  Is er ook plaats op het podium voor onderwerpen die betrekking hebben op -schrik niet - dood, verlies, verwerken, herdenken? Hoe schoonheid en troost d.m.v. ecologische fairtrade producten kunnen helpen bij een verlies? (Uiteraard een bijdrage leverend aan een eerlijke economie; All Benefit Circle.) Dit wil ik supergraag delen met het publiek! En feedback krijgen ;)

  Ik ben benieuwd… Graag hoor ik van jullie ;)

  December 10, 2013

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy