addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-crosscrosseditemptyheartfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Akseptansetesting, TDD og tips til testing i framsiden

 • Apr 28, 2011 · 6:00 PM
 • This location is shown only to members

I Java og andre serversidespråk er det nesten en skam å ikke skrive tester som automatisk verifiserer at koden oppfører seg som den skal, men i frontend er det veldig varierende praksis. Det finnes etter hvert veldig mange verktøy, men det er ikke nødvendigvis enkelt å finne ut hva som passer best å bruke for ditt prosjekt. Her vil du få presentert flere innfallsvinkler til framsietesting.

Stabile akseptansetester - hvordan og hvorfor?
Av: Jari Bakken (@jarib) fra FINN.no

I en verden hvor rike webapplikasjoner blir stadig vanligere, vokser både behovet for automatisert framsietesting og for å teste hele systemer ende til ende. Men hva forbindes ofte med denne typen tester? Ustabile, treige, umulige å vedlikeholde? Sånn trenger det ikke være, og målet for kvelden er å ta en titt på noen enkle grep man kan gjøre for å unngå de vanligste fallgruvene. Hva er rotårsaken til de typiske problemene? Hvilke design patterns kan vi bruke for å sikre stabile akseptansetester som er enkle å veldikeholde? Hva er status på tilgjengelige open source-verktøy, og hva slags planer finnes for fremtiden? Jari Bakken jobber som testutvikler hos FINN.no, har utviklet en rekke åpen kildekode-verktøy for nettleserautomasjon, og står bak Ruby-koden i WebDriver-prosjektet (Selenium 2.0).

Update: Jari har dessverre blitt syk, men Andreas Tolf Tolfsen (@tolfsen) og Wilhelm J. Andersen (@wilhelmja) er sporty nok til å ta over på kort varsel! Tittelen er "Nettleserautomatisering - ikke sett et menneske til å gjøre en maskins jobb"

Testing & TDD: hva, hvordan og tools of the trade
Av: Christian Johansen (@cjno) og August Lilleaas (@augustl) fra Shortcut

Christian og August pratet på vår første meetup, og vi ønsker dem velkommen tilbake! Christian Johansen har fått mye internasjonal oppmerksomhet etter lanseringen av boken "Test-Driven JavaScript Development" og hjelpebiblioteket Sinon.JS. August jobber med iOS, men også ivrig Node.JS-tinkerer, og svoren TDD-mann. Sammen skal de vise deg hvorfor testing og TDD er bra, hvordan det kan gjøres, og samtidig avduke et spennende prosjekt de har jobbet med.

FINN.no sponser oss med enkel mat og drikke :)

Join or login to comment.

 • Renate Winther R.

  Veldig bra! Angrer ikke på at jeg satt innendørs selv om det var sol & sommer utendørs:-)

  May 2, 2011

 • August L.

  Opera sitt foredrag var veldig bra

  April 29, 2011

 • Knut-Olav H.

  Interessante foredrag. BusterJS virker veldig spennende.

  April 29, 2011

 • Torgeir L.

  To veldig interessante foredrag.

  April 29, 2011

 • Tomas J.

  Mycket bra, men kanske kan visa hur man faktiskt integrerar detta med någon CI-verktyg.

  April 29, 2011

 • Tommy S.

  The speakers did a great job and the talks were an inspiration. Unfortunately the talk that was most relevant to me was cancelled, so I did not get what I came for.

  April 29, 2011

 • Sindre M.

  Mitt første meetup, og jeg er strålende fornøyd! Det eneste jeg savnet litt var TDD-delen. Men innholdet var interessant, og det var god stemning. Gleder meg til å møte på flere meetups i framtia.

  April 29, 2011

 • A former member
  A former member

  Bra ämne och bra talare

  April 29, 2011

 • Jari B.

  Du ser ut som en jeg vil høre snakke, så ingen grunn til bekymring August!

  1 · April 15, 2011

 • August L.

  Haha, jeg har forsøkt å bytte ut bildet mitt på meetup.com men den nekter.

  1 · April 15, 2011

 • Gregers Gram R.

  Dessverre ingen av oss som hadde mulighet til å flytte meetupen til en annen dag :(

  April 15, 2011

 • A former member
  A former member

  April 15, 2011

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy