BeerUp #5: UX, engineering culture

Talentera Meetup
Talentera Meetup
Public group
Location image of event venue

Details

❗❗❗Kérjük, vedd figyelembe, hogy egyes eseményeinkre megnövekedett érdeklődést tapasztalunk, ezért biztos helyet csak akkor tudunk garantálni, ha honlapunkon keresztül regisztrálsz: https://www.talentera.hu/esemenyek/februari-net-beerup
A részvétel továbbra is ingyenes! 😎
❗❗❗

⏱Program:
17.30-tól regisztráció
18.00-tól előadások, felvezetésnek sörkostoló
20.00-tól kötetlen beszélgetés

Előadás:
1.
👂A belsőfülön túl – UX a mixed reality eszközök második generációjának korában
Deme Tamás - Mixed Reality Engineer - VIM AEC

Az AR/VR/MR szentháromság az elmúlt pár évben folyamatosan fejlődött, és az új generációs eszközök érezhető előrelépése miatt új interakciókra és felületekre is szükségünk/lehetőségünk van.
Melyek ezek az új eszközök, és miért jelentős a változás?
Milyen új interakciókra van lehetőségünk?
Hogyan álljunk neki a fejlesztésnek?

Deme Tamás mixed reality engineer az atlantai székhelyű VIM AEC-nél, ahol szerverektől kezdve hologramokat mutató szemüvegeken át fejleszt megoldásokat. 👓
Tamás idén 5. alkalommal nyerte el a Microsoft Most Valuable Professional díjat Windows Development kategóriában.🎖

Neked szól az előadás ha:
- érdekel hol van/lesz a front-end fejlesztés új frontvonala❓
- ha általában szereted a szuper menő dolgokat. 😎

2.
"State of The Art Software Development", ahogy én képzelem…
Szász Zoltán - digitalblood

A sok "agilis megmondónak" hála, a bizakodók szemében az agilitás lett a "silver bullet", míg a sok csalódott szerint pedig az egyik legkomolyabb szitok szó. Maga az agilis kiáltvány nem tartalmaz olyan szavakat, mint pl. "sprint", "story pont", ellenben tartalmazza a "személyes kommunikáció" és "működő szoftver" kitételeket is.

Az előadás során sok érdekes részlet terítékre kerül. Beszélgetünk arról, hogy milyen értékek mentén érdemes felderíteni a stakeholdereket, meghatározni a felelősséget, kialakítani folyamatokat, vagy akár felépíteni a mérnöki csapatot.

Zoli alapító szervezője a budapesti [Full Stack Meetupnak](https://www.meetup.com/fullstackbp/). Tizenöt év fejlesztés és üzemeltetés után területet váltott. Azóta foglalkozott már product managementtel és engineering managementtel is. Munkája során saját bőrén tanulta meg, hogy mennyire fontosak a fenntartható folyamatok és a kikezdhetetlen szoftver alapja: a tiszta kód. Tudását bárkivel szívesen megosztja, többnyire [kérésre](https://szasz.me/slides/), de néha kéretlenül is.

Neked szól az előadás, ha:
- szeretnél a lényegre, a működő szoftverre koncentrálni
- ha érdekel, hogyan érdemes kialakítani az agilis munkakafolyamatokat.