Skip to content

What we’re about

Meetupunk célja a hazai fejlesztő közösség számára egy havi találkozási lehetőség biztosítása, ahol pár előadás keretében szót ejthetünk aktuális vagy örökzöld témákról, majd meg is vitathatjuk ezeket.

Most biztos, hogy egy picit zavartan, de minimum furcsán érzed magad, hogy miért is vagy itt, mit is látsz. Ez itt, még minidg a jó öreg PHP Meetup. Csak egy kicsit ráncfelvarrjuk, átnevezzük, meg ilyesmi.

Igazándiból többször (már az első évad végén is) felmerült, hogy a meetupnak merre kellene haladnia, mi a jövő. Mindemellé még az is hozzájött, hogy a szigorú értelemben nem voltunk soha igazi PHP meetup. Mindig is voltak egyéb nem PHP-s szakmai előadások nagyon vegyes témákban, mint például a Clean Code, vagy a Saltstack vagy akár a Continuous Integration és Delivery. 

Ezek az előadások a visszajelzések szerint jók voltak. Mind szakmailag, mind tartalmilag. Ez is hozzájárult, hogy a meetupot átnevezzük.  

Reményeink szerint ez nem csak egyszerűen témák lekövetése lesz névügyileg, hanem ezzel nagyobbra tudjuk nyitni kapuinkat a budapesti fejlesztőközösség felé is - akiket a visszajelzések alapján sokszor pont a név egzaktsága riasztott el.

Természetesen nem jelenti azt, hogy a PHP-s témákat már száműztük is, nem erről koránt sincs szó, és attól sem kell megijedni, hogy innentől kezdve már csak hardcore kernel hackeres témáink lesznek (bár lehetne róla szó, mondjuk a kernelfejlesztés és a CSS kapcsolata jól hangzik, és annál "igazibb" full stack nem igen van :) ).

Ha esetleg szeretnél előadni, azt jelezd felénk, minig is szivesen vettük a szakmai -nem marketing jellegű- előadásokat.