IoT Meetup #12 @ Startit Centar - Novi Sad

This is a past event

49 people went

Location image of event venue

Details

Agenda:

1. Besplatni alati za IoT: platforma SocIoTal, Nenad Gligorić (DunavNET) 20'
2. ICT Projekti i otvoreni pozivi:
2.1 H2020 TagItSmartMagic QR codes and digital beer, Srdjan Krčo (DunavNET) 20'
2.2 Dynamic pricing Univerexport usecase, Bojan Filipović (Univerexport) 15'
2.3 Open Call: 1.2 miliona € 10'
2.4 Drugi otvoreni pozivi sa ukupnim fondom od preko 5 miliona € 10'

Opis:

Za kraj godine stižu dobre vesti o mogućnostima finansiranja IoT projekata na 12. po redu IoT Meetup susretu koju organizuje kompanija DunavNET zajedno sa grupom IoT entuzijasta iz Novog Sada. Meetup će biti održan 26. decembra u novosadskom Startit centru sa početkom u 18 časova.

Pored predviđene otvorene diskusije, prisutni će imati priliku i da čuju nešto više o H2020 projektu TagItSmart (http://tagitsmart.eu/). Pričaće se o digitalnom pivu, ceni različitih proizvoda koja se dinamički formira na osnovu toga kako je proizvod tretiran na putu od proizvodnje do maloprodaje.

Tokom Meetup-a (https://www.meetup.com/This-group-is-part-of-the-sociotal-eu-project/events/236191570/) biće reči i o predstojećem otvorenom TagItSmart pozivu sa predviđenim budžetom od 1.2 miliona evra kao i o mogućnostima dobijanja sredstava iz otvorenih poziva Evropske Inicijative za razvoj IoT platformi, IoT-EPI (http://iot-epi.eu/), čiji ukupni fond iznosi više od 5 miliona evra.

Na projektu TagItSmart učestvuju kompanije DunavNET (http://dunavnet.eu/) i Univerexport iz Novog Sada, ali i velika svetska korporativna imena: Fujitsu Laboratories of Europe i Unilever (Velika Britanija), Siemens (Rumunija), Thin film Electronic AB (Švedska) i drugi.

Cilj projekta je da se upotrebom različitih inovativnih tehnologija: QR kodovi, funkcionalno mastilo, NFC kreira tržište povezanih objekata tj. da se omogući praćenje proizvoda tako da krajnji korisnik u svakom trenutku ima sve potrebne informacije o uslovima tj. nepravilnostima vezanim za njihov transport i/ili skladištenje.

IoT Meetup #12 je događaj otvorenog tipa. Organizatori pozivaju predstavnike kompanija, developere, studente, i, naravno, sve zainteresovane sugrađane da se pridruže Meetup-u u prostorijama novosadskog Startit centra u ulici Miroslava Antića broj 2.