What we're about

This group is for User Experience professionals, students, and anyone else interested in this topic near Budapest.

Join the discussion between meetups in our UX Budapest Facebook group. (https://www.facebook.com/groups/594600877237593)

Do you have an awesome topic to share at a UX Budapest meetup in form of a short presentation? Tell us what you have in mind by filling out this form: http://goo.gl/forms/v10v28k1rB

Upcoming events (1)

🤖 AI szerepe a design szakmában

Evosoft Hungary Kft.

The language of this Meetup is 🇭🇺 Hungarian.

A mesterséges intelligencia (AI) egyre növekvő jelentőségű az életünkben, de egyben ijesztő is lehet, ha azt gondoljuk, hogy az AI elveszi a munkánkat.

Ha kicsit mélyebbre ásunk, rájövünk, hogy az AI valójában segíthet nekünk abban, hogy jobban teljesítsünk a munkánkban és új lehetőségeket teremtsünk.

Gyere és beszélgess velünk, hallgasd meg mi mire használjuk az AI-t és hogyan látjuk a szakma jövőjét.

Az AI egy eszközként jelenik meg a design szakmában, amely segítségével a tervezők gyorsabban és pontosabban tudják elvégezni a munkájukat. Az AI segítségével automatizálhatók a monoton feladatok, így a tervezőknek több idejük marad a kreatív gondolkodásra és a döntések meghozatalára.

☝️ Személyesen maximum 150 főt tudunk majd beengedni.
🌐 Az eseményt élő, személyes
🕡 A program 18:30-tól kezdődik
🍺 Hozd magaddal Re-poharad, így spórolsz és véded a környezetet!

🎯 Az esemény támogatója az evosoft Hungary Kft.
Köszönjük a közbenjárást Sterczl Gábornak.

Előadók
🧙 Bereczki Nóra - Marketing Expert
🧙‍♂️ Almási Ádám - Product Strategist
🤖 ChatGPT - Robot - (Promptolja: Csertán Ákos)

Moderátorok
🎤 Kocsis T. Sára, Klein Péter

🧙 Bereczki Nóra
Írjunk mesekönyvet egy nap alatt – Avagy hogyan működik együtt az ember és a mesterséges intelligencia az alkotói folyamat során

Az előadásomban bemutatom, hogyan használtam a chatGPT-t és a Midjourney-t egy 12 történetből álló mesekönyv létrehozásához mindössze 8 óra alatt. Szó lesz a tervezési folyamatról, az ötlettől a megvalósításig, kiemelve a programok felhasználása során szerzett tapasztalatokat. A projekt bemutatja az ember-számítógép együttműködésben (co-creation) rejlő lehetőségeket az alkotók számra. Bepillantást enged abba, hogy a nyelvgeneráló mesterséges intelligencia és az illusztrációs eszközök ereje hogyan képes jelentősen felgyorsítani és egyszerűsíteni a tartalomkészítés folyamatát. Az előadás célja, hogy inspirálja az UX-tervezőket, hogy fedezzenek fel és kísérletezzenek hasonló eszközökkel saját munkafolyamataik fejlesztése érdekében.

🧙‍♂️ Almási Ádám
December óta nehéz úgy megnyitni a közösségi médiát, hogy ne jöjjön velünk szembe hír a ChatGPT nevű mesterséges intelligencia chatbotról. De mi van az extrém hype mögött? Mire használják már most és mire lehet jó a jövőben? Miért érdekes ez egyáltalán egy designer számára? Az előadásomban kisérletet teszek arra, hogy bemutassam a ChatGPT-t működtető technológiát, annak korlátait és, hogy mindez milyen hatással lehet a UX design szakmára a jövőben.

🤖 ChatGPT
Az AI-alapú eszközök segítségével a tervezők szélesebb körű elemzéseket és teszteket végezhetnek, amelyek alapján jobban megérthetik a felhasználóik igényeit és elvárásait. Az AI-val való együttműködés a designerek munkáját segíti, és nem veszi át azt, hanem segít abban, hogy a tervezők jobban és hatékonyabban tudják elvégezni a munkájukat.

Várunk Benneteket sok szeretettel!
Gyertek!

A boritókép Midjourney-vel készült.

Figyelem felhívás!
Amennyiben nem szeretnéd, hogy fénykép- és/vagy videó felvételek készüljenek rólad a rendezvényen, vagy ezeken a felvételeken a képmásod felismerhető legyen, úgy azt a rendezvényre való belépéskor jelezzd számunkra. Ebben az esetben egy megkülönböztető jelzést biztosítunk, amelynek segítségével a fotós nem fog rólad fénykép- és/vagy videó felvételt készíteni, illetve az elkészült fénykép – és/vagy videó felvételen utólagosan felismerhetetlenné fogjuk tenni a képmásod, hangod.

4