What we're about

Go Budapest meetup is all about people who start with Go, use it everyday or just interested in this language. We'll have presentations and talks, sometimes just beers. Join if you are interested in Go. golang.org

Follow us on Twitter (@gomeetupbp (https://twitter.com/gomeetupbp)) or join our Slack channel at the Gophers Slack organization (#go-budapest (https://gophers.slack.com/messages/C695F8NA3)).

Upcoming events (1)

Go Meetup Március 2023

EPAM Systems

Márciusban ismét Go Budapest meetup.

ℹ️ Hungarian speaking event

Agenda
17:30 - Kapunyitás, networking
18:00 - Fajdalommentes controller teszteles Tilttel es e2e-framework-el (Brautigam Gergely, Weaveworks)
18:40 - Szünet és természetesen pizza!!!
19:00 - Lightning talks
19:40 - Sorsolás
20:00 - Networking ameddig vagyunk

Érdemes kivárni az esemény végét, hiszen az előadások után nem csak hogy egy sör mellett beszélgethetsz az előadókkal, de a jelenlévők között ajándékokat is kisorsolunk.

Előadások

🍿 Fajdalommentes controller teszteles Tilttel es e2e-framework-el
(Brautigam Gergely, Weaveworks)

Ha próbáltál már tesztelni együtt több controller-t, amik egymástól függenek, akkor tudod mennyire fájdalmas összerakni egy teszt környezetet amiben az összes controller feltelepül minden manifest file-jával együtt, tökéletesen bekonfigurálva és használatra készen. Ez pedig még ugye csak a jéghegy csúcsa, hiszen ezek után még meg is kell írni a tesztet, ami csinál valamit és leellenőrzi a controllerek állapotát.

Ezen problémák megoldásában siet segítségünkre a Tilt és a Kubernetes e2e frameworkje, lehetővé téve, hogy szép, deklaratív teszteket írjunk, újrahasznosítható lépésekkel, valamint hogy ne kelljen állandóan teszt image-ekkel bajlódni.

🍿 Lightning talks

Ez alkalommal az egyik "nagy" előadás helyett, három "lightning" (villám) előadást hallhattok az esemény szervezőitől:

Better Go concurrency
(Kovács Richárd, Ondat)

conc is your toolbelt for structured concurrency in go, making common tasks easier and safer. The main goals of the package are: Make it harder to leak goroutines. Handle panics gracefully. Make concurrent code easier to read.

ent.go: An entity framework for Go
(Varga Péter, Vlabs)

Az elmúlt pár évben sokat fejlődött a Facebook által indított ent nevű ORM. Bár rengeteg más ORM érhető már el Go nyelven, az ent mégis kitűnik közölük, mind type safety, mind elérhető funkciók terén.

Standard library structured logging
(Sági-Kazár Márk, Cisco)

A nemrég elfogadott structured logging proposal következtében hamarosan végre lesz standard structured logging API Go nyelven is. De miért jó ez? Egyáltalán hogy fog kinézni? Erről lesz szó az előadás során.

--

Az előadások után egy darabig maradhatunk a helyszínen, illetve átsétálhatunk egy közeli kocsmába folytatni az eszmecserét.

Köszönjük a sört és a pizzát a EPAM-nak.

Special sponsors: JetBrains, ArdanLabs

Past events (19)

Go+Microservices Meetup December 2022

A66

Find us also at