What we're about

javaBin Trondheim - en brukergruppe for personer interessert i softwareutvikling på Java og JVM-plattfomen samt omkringliggende teknologier.

Fagkveldene er åpne for alle som ønsker, men vi oppfordrer til å kjøpe medlemskap dersom du ser på javaBin som en verdifull arena. På den måten kan vi fortsette å arrangere kvelder og bygge brukergruppen videre. Se Medlemskap på java.no (http://java.no/index.html?page=medlemskap) for mer informasjon om medlemskap.

javaBin har grupper flere steder (http://javabin.meetup.com/) i Norge. Se også java.no (http://java.no/) for mer informasjon om javaBin.

Upcoming events (2)

Kom i gang med Kotlin

DIGS

Dette er en praktisk workshop, som vil gi en introduksjon til programmering i Kotlin. Kotlin har vokst til å bli et av de mest populære programmeringsspråkene i senere år. På Android er språket blitt det mest brukte, og av alle JVM språk er Kotlin det raskest voksende. I denne workshopen begynner vi med grunnleggende Kotlin syntaks, og jobber oss opp til mer avanserte emner med en blanding av presentasjon og praktiske oppgaver for deltakerne. Vi kommer inn på emner som funksjoner, klasser, collections, høyereordens funksjoner, og konsepter fra funksjonell programmering (ingen monader!) Etter endt workshop vil deltakerne være kjent med de mest brukte konseptene fra Kotlin, og være i stand til å ta de i bruk i sine egne prosjekter. Tidligere erfaring med Kotlin er ikke påkrevd. Deltakerne må ha med egen laptop med egnede utviklerverktøy for å løse oppgavene. Om du ikke utvikler JVM-baserte ting til vanlig er det en fordel om du installerer Java på forhånd. The workshop will be split into three parts, each part will start with a short presentation before the participants will solve practical programming exercises in Kotlin. Morten Nygaard Åsnes works at Webstep as a senior consultant. His current assignment is with TV 2 where he's working with Java and Kotlin. He's previously given presentations at javaBin Bergen on Kotlin and other topics. Bjørn Hamre is a senior developer at Ambita with more than 20 years experience as a backend developer. He is currently a board member for javaBin and active in javaBin Bergen. Over the last years Bjørn has given many presentations and workshops in local user groups and held wo

Julemøte med Venkat Subramaniam - Java Functional Programming Idioms

Emilies Eld Restaurant & Bar

Julemøtet til javabin Trondheim blir med god mat og drikke på Emilies Eld i år! Det blir foredrag med verdenskjente Venkat Subramaniam! Kvelden vil forløpe omtrent som følger: * Vi åpner vårt lokale kl 17.00. Da blir det mulighet til å slå av en prat med andre dukes og kjøpe seg forfriskninger i baren etter eget ønske. * kl 17.15 starter den faglige delen. * kl 18.30 får vi servert en fantastisk 2-retters, det blir Entrecôte til hovedrett og Mousse til dessert, spandert av javaBin. Da utvalget i god drikke er stort blir det opp til hver enkelt å velge og finansiere sin egen drikkepakke til menyen. Vi koser oss med god mat og drikke og gode historier om strandede prosjekter og det neste nye kule på JVM-plattformen * Kl 19:45 må vi forlate lokalet på Emilies Eld. Hvis der er stemning for det, kan vi dra videre til en lokal bar. OBS: Hvis du har allergier eller det er andre forhold vi må melde fra til kjøkkenet om, og du ikke sa fra da du meldte deg på, vennligst send styret en melding eller kommentér på meetupen innen påmeldingsfristen går ut! Vel møtt! --- Foredrag: Java Functional Programming Idioms A number of developers and organizations are beginning to make use of Functional Programming in Java. With anything that's new, we often learn it the hard way. By stepping back and taking a look at programming style as idioms, we can quickly gravitate towards better coding style and also avoid some common traps that we often get drawn towards.

Past events (46)

Trondheim Developer Conference 2019

Clarion Hotel & Congress Trondheim

Photos (35)