Funksjonell Programming / Event Storming - TDC Community Week 2021

javaBin Trondheim
javaBin Trondheim
Public group
Location image of event venue

Details

Hei alle sammen!

Det er oss en ære her i javaBin Trondheim, i regi av TDC Community Week, at by dere på et FYSISK meetup, dette er en del av den uke lange TDC Community Week feiring som vil foregå over hele byen, hele uken.

Det vil bli servert kylling / vegetar-wraps og brus kl. 17:00 og foredraget starter ca kl. 17:30. Husk å si fra om du har spesielle ønsker/behov.

Som alltid er alle velkomne!

Foredragene:

Funksjonell programmering i praksis hos WTW

WTW har brukt programmeringsspråket Scala siden 2015, aldri med mål om å kode 100% funksjonelt men heller å velge delene som gir mening. Jeg har vært med helt fra starten og vil fortelle litt om teknikkene som brukes og hvorfor. Koden eksisterer ikke i isolasjon og derfor vil jeg også snakke om hvilke føringer som blir gitt av teknologien rund, og de forskjellige domenene. Selvsagt vil det hele krydres av sterke personlige meninger i form av "fordeler og ulemper".

Fokuset blir på en rekke prosjekter og hvordan de ble løst. Noe av det vi skal se på er:
- Hvordan vi startet med Options og Collections
- Sende SMS asynkront med Effect-typer
- Validere komplekse flyter med Either og Algebraiske datatyper
- Aldri tom for minne med RabbitMQ og Akka Streams
- Smertegrensen: Monad Transformers

Speaker: Håkon Wold

--------------------------

Accelerate learning with Event Storming

Product owners and domain experts are the ones who possess the knowledge necessary for the team to achieve your goals. However, spreading that knowledge from a few people effectively is a big challenge with direct impact upon the quality of the product or service, as well as the timeline of delivery.
Event storming is one of the techniques that address the challenge. All it requires is getting everyone together (even virtually) and some coloured sticky notes.
In this presentation, I'll explain how it works, how to use different colours and how it helps to eliminate the knowledge gap.

Speaker: Vladas Diržys

💻Om TDC Community week

Savner du å møte ekte folk? I oktober braker det løs med TDC Community Week. Vi har alle gått igjennom en lang og tøff periode med pandemi og lite sosialisering. Istedenfor å arrangere en stor konferanse der mange møtes, velger vi i år å satse på de små møteplassene. Vi har invitert alle meetups i Trondheimregionen som grenser mot teknologi til å være med å lage en uke spekket med faglig innhold fordelt rundt i Trondheim. Det er i de små møtene at magien skjer, og vi gleder oss til å kunne treffe dere alle igjen i slutten av oktober.

Arrangementene blir gratis - fordi vi vil at flest mulig skal få kickstartet engasjementet sitt igjen

Med på laget har vi flere av Trondheims teknologimeetups, og det er enda plass til flere. Med støtte fra TDC kommer det til å holdes meetups over hele byen i en festuke som er proppfull av spennende lyntaler, foredrag og workshops og ikke minst god mat og drikke.

Besøk https://2021.trondheimdc.no/