Skip to content

What we’re about

Ovo je Meetup grupa za sve vas koji se bavite ili sanjate o razvoju video igara! Okupljamo se od 2012. godine i najstariji smo GD community u Srbiji.


Cela akcija je krenula 2012. godine na leto kad sam se kod zgrada u Šest kaplara na Novom Beogradu našao sa Damirom Veapijem koga sam upoznao u maju na Metropolitan game Jam-u. Skapirali smo da bi bilo super da u prostorije Metropolitan Univerziteta dovodimo sve zainteresovane za video igre, formiramo radionice i predavanja kako bismo učili jedni druge. Realno, tada nisi baš imao formalno od koga da učiš, tako da smo zajedno pokušavali da dođemo do ljudi koje bi ovo zanimalo. Nazvali smo se Metropolitan Game Dev.


Tokom 2014. godine, uspeli smo da organizacioni tim povećamo na broj od 6 ljudi. Pridružili su se Ana Jeličić, Aleksandra Pelivanović, Miroslav Gavrilov i Ivan Notaroš. Nastupili smo na StartIT festu i Mikser Festivalu, te smo, povučeni tom neizdrživom slavom, krstili celu stvar "Level Up Serbia". Ubrzo potom, pred kraj 2014, ostali smo samo Aleksandra Pelivanović i ja u ekipi. Ipak, velike su promene bile iza ćoška - upoznao sam Petra Kordu i Milana Jerkovića sa super idejom.


Pazite sad ovo: Od 28.2.2015. do 28.2.2020. godine (tačno 5 godina), održavali smo mesečne susrete pod nazivom "Level Up Meetups", koji su dugo bili okosnica zajedništva gejm developera u Beogradu, pa donekle i u Srbiji. Tik pred prokleti Covid-19, rešili smo da prestanemo sa mitapima jer smo prosto bili umorni; 60 mitapa kasnije u dve zemlje i nekoliko gradova, sa idejom da nastavimo sa aktivnostima jednom kad se osetimo dovoljno prisebnim ponovo.


Level Up Serbia su danas Milan Jerković i Aleksandar Manja (koji je pisao ove redove.)


PS - Yes, our official language is Serbian. However, please do join us and see for yourself that the language barrier is not such an issue.