Skip to content

OFF Meetup - Közösségi oldalak I.

Photo of
Hosted By
Mazsi and 3 others
OFF Meetup - Közösségi oldalak I.

Details

Kezdetnek egy populáris témát szemeltünk ki: a közösségi oldalak világát. Ki ne lenne tagja egyik ilyen közösségnek sem? Hiszen együtt élünk, kelünk és fekszünk, beszélgetünk és lessük egymás cselekvéseit nap mint nap többszáz barátunkkal (?) az online világon keresztül. Szóba kerül többek közt a twitter, a Second Life, a könyves közösségi oldalak, melyekkel kapcsolatban az új szolgáltatásokról is értesülhetünk.

Tervezett megszólalók:

Biczó András (@abiczo (https://twitter.com/abiczo))
Yamm.hu (https://yamm.hu/)

A Yamm egy év alatt a "magyar Twitter" lett. Azon túl, hogy a lehető legkényelmesebb Twitter klienst szeretnénk létrehozni, célunknak tekintjük, hogy összefogjuk a magyar twitterezők közösségét. Az előadás során bemutatnánk, hogy ezt milyen eszközökkel próbáljuk elérni, valamint röviden beszélnénk a szolgáltatás egyéb vonatkozásairól is, illetve pár szóban elmesélnénk, hogy hogyan alakult a működésünk első éve.

Dobó Mátyás (@doransky (https://twitter.com/doransky))
Készüljünk az alkalmazás piacra

A következő évek talán legnagyobb trendje az okostelefonok széleskörű elterjedése, a hátukon érkező alkalmazások új korszakot nyitnak a fejlesztésben. Egy-két rövid példán keresztül megmutatjuk, hogy mi érkezik és mire lehet számítani ezen a területen.

Füzessi Károly (@iamkarex (https://twitter.com/iamkarex))
3K + 3F

A könyvtár, mint közintézmény nem csak külső, belső kihívásokkal is küzd. Mi egyfajta megoldáson dolgozunk, ami kicsit eltér a szokásos ügymenettől ebben a szférában. Fejelesztőként a Fenntartók és a Felhasználók között egyensúlyozva olyan Közös, Központi és Közösségi szolgáltatásokat gondolunk ki és fejlesztünk, melyek révén talán több lehetőségünk, kedvünk és időnk lesz olvasni. Vagy bármi mást csinálni.

Nagy Bence (@nagybence (https://twitter.com/nagybence))
Moly.hu (https://moly.hu)

Felépíthető-e az egyik legnagyobb magyar könyves adatbázis kizárólag felhasználói közreműködéssel? Az vagy, amit olvasol, vagy az, amit és ahogyan kommentelsz? A lájkolás csak cukiszelekció, vagy szervezhető komoly tartalom általa? Lehetséges-e az 1 troll/év átlag? És egyáltalán aludtál már egy felhasználódnál vagy egy közösségi oldaladfejlesztőjénél? A Moly.hu (https://moly.hu/) több, mint fejlesztői ponyvaregény. Igaztörténet hús-vér szereplőkkel, akik a lelkükkel a könyvek lapjain túlra léptek. Idén ősszel... 3D-ben...

Ollé János (@ollejanos (https://twitter.com/ollejanos))
Virtuális és valós oktatási környezetek integrálásának lehetőségei és korlátai: a Second Life oktatásban betöltött szerepe

Az ELTE PPK Oktatás-Informatikai Szakcsoport kutatásának célja fejlesztett virtuális környezetek valós térben való életszerű megjelenítésére, illetve a valós tér virtuális környezetben való modellezése. A megfigyelés a valós fizikai térben történő emberi tevékenységre, elsősorban viselkedéselemzésre irányul. A kutatásunk kiemelet területei: kooperatív oktatásszervezés lehetősége integrált valós és virtuális térben, SNI tanulók tevékenységének támogatása integrált tanulási környezettel.

Tóth Benedek (@tothbenedek (https://twitter.com/tothbenedek))

Piszkos anyagiak:
Ha regisztrálsz a kezdésig: 500 Ft
Ha csak benézel: 1000 Ft

No de mi jár cserébe?

elsö sör/ üdítö ingyen
korlátlan biliárd
és persze a hasznos elöadások

Reméljük, hogy ott találkozunk!

Budafoki út 111. · Budapest