What we're about

https://www.nimma.codes/

https://join.slack.com/t/nimmacodes/shared_invite/zt-1fdwwxp47-VodDnaJuXfATWa4rpztQwQ

Er zijn volop softwarebedrijven, webbureaus en designagencies in Arnhem en Nijmegen. Ook zijn er een hogeschool en universiteit met informatica-opleidingen waar mensen worden opgeleid tot programmeur of developer. Toch is er nauwelijks een actieve developer community. Met Nimma.codes willen we daar verandering in aanbrengen.
Er gebeurt niet niets in de regio: er zijn een studieverenigingen, alumni-clubs en een aantal specialistische meetups en ook is er het ICT Netwerk Nijmegen maar hun activiteiten richten zich niet primair op developers, zijn niet voor iedereen toegankelijk of te specialistisch.
Wij willen een actieve community creëren voor en door developers waar we met behulp van praatjes, coding dojo's of kata's, samen bijdragen aan een open source project, puzzelen voor de Advent of Code, bedrijfsbezoeken en andere activiteiten elkaar willen leren kennen en elkaar willen helpen.
Nimma.codes is een inclusieve community voor iedereen die software en code interessant vindt, professionals, studenten of hobbyisten of je jezelf nu software engineer, developer of programmeur noemt, tester of architect bent, man of vrouw, of iets tussen dat alles in. Nimma.codes is een plek waar je gelijkgestemde mensen kunt treffen die houden van software, programmeertalen
Met Nimma.codes richten we ons niet op een bepaalde taal, platform of technologie. We denken juist dat er heel veel te leren is door af en toe een kijkje in een andere keuken te nemen en te proeven wat er daar misschien te halen valt. En door nieuwe kennis op te pikken houdt je het niet alleen voor jezelf interessant maar kun je mogelijk een volgende keer ook je collega's, baas of opdrachtgever blij maken. Misschien heb je altijd al eens iets willen zien van een Rust of Go project, of ben je nieuwsgierig naar een functionele taal als F#, Haskell of Clojure, of wil je weten hoe PHP de afgelopen jaren geëvalueerd is. Met Nimma.codes willen we voor al dit soort onderwerpen ruimte bieden.
Met afwisselende activiteiten willen we het aantrekkelijk houden voor iedereen.

  • Praatjes of lightning talks waarin mensen kort iets interssants laten zien.
  • Samen de handen op het toetsenbord leggen om met een nieuwe technologie of verschillende talen te experimenteren.
  • Bijeenkomsten waarin we op bezoek gaan bij een bedrijf die iets vertellen over waar ze aan werken of de manier waarop ze werken.

De meetups worden gehost bij verschillende IT bedrijven in de regio waardoor je op die manier ook eens een kijkje in de keuken van een (ander) bedrijf kunt nemen. Ook proberen we sponsors te vinden voor de spreekwoordelijke "bier en pizza", zodat je ook na afloop van de activiteit nog kunt doorpraten met elkaar.

Upcoming events (1)

Nimma.codes: SolidJS + Digitale Ethiek

Nationaal Fietsmuseum Velorama

De zesde monthly meetup van Nimma.codes, elke laatste dinsdag van de maand. Een cross-language user group voor software developers in de regio Arnhem-Nijmegen.

Laat weten of je komt via een RSVP.

Locatie: -

  • 17:30 - 18:00 Inloop + food/drinks + welkom
  • 18:00 - 19:00 Talk #1 Digitale Ethiek, Rogier van Onna
  • 19:00 - 19:15 Pauze
  • 19:15 - 20:00 Talk #2 SolidJS - een introductie, Erik Verweij
  • 20:00 - 20:05 Rondvraag evaluatie bij deelnemers
  • 20:05 - 21:00 Netwerk

Talk 1: Digitale Ethiek
De noodzaak voor steeds meer gemeenten en overheidsinstanties om 'samen te werken' groeit als het gaat om digitaliseren, (common ground), waarop ingezet wordt en wat hier dan bij komt kijken, ook ethisch gezien. Welke uitdagingen hebben wij als tech sector om de 'digitalisering kloof' te dichten i.p.v. te vergroten?

Rogier van Onna is mede-eigenaar van de Elonisas Webdevelopment BV, een middelgroot bedrijf dat zich primair bezighoudt met online strategie en ontwikkeling, op basis van open source technologie voor voornamelijk de (semi)overheid, kennis- en onderzoeksinstituten. Binnen Elonisas houdt Rogier zich bezig met online strategisch advies / systeem architect, product owning en daarnaast ook de interne bedrijfsontwikkeling en ondersteuning. Sinds 2023 is Rogier ook lid van de digitale ethische commissie van het Rijk van Nijmegen.

Talk 2: SolidJS - een introductie
SolidJS is een frontend library die het afgelopen jaar steeds meer in het nieuws is en stijgt in populariteit. Wat SolidJS uniek maakt is dat het reactive is en daardoor heel gericht bij het renderen updates kan uitvoeren, zonder gebruik te hoeven maken van een V-DOM zoals React dit bijvoorbeeld doet.In deze talk zal Erik uitleggen hoe SolidJS precies eruit ziet, wat de voor- en nadelen zijn, en hoe het zich verhoudt tot React. Tot slot wordt er kort stilgestaan wat de toekomst mogelijk te bieden heeft en of het verstandig is om SolidJS voor jouw volgende project in te zetten.

Erik Verweij is een full-stack developer en software consultant met een passie voor TypeScript. Hij houdt ervan om te experimenteren met nieuwe technologie en te praten over zaken die de developer experience, kwaliteit en effectiviteit van developers verbeterd.

Twitter: https://twitter.com/ErikEngineric

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/erikverweij1988/