What we're about

Om Oslo Legal Tech meetup
Lexolve (formelt Lawbotics AS) startet Oslo Legal Tech Meetup i 2017 fordi vi ønsket å skape et miljø for den nye bølgen av advokater, gründere og teknologinteresserte som er interessert i å diskutere hvordan teknologi kan bli brukt til å disruptere, innovere og forbedre den tradisjonelle advokatbransjen i Norge. Siden 2021 har Oslo Legal Tech Meetup blitt arrangert i samarbeid med Legal Innovation Lab Oslo på juridisk fakultet.

I dag er dette meetupet en sentral del av det norske økosystemet for legal tech. Vi arrangerer 4-5 meetups i året, som regel på MESH.

OLTM er også et av verdens største community for legaltech interesserte, og vi skal ikke gi oss med det første. Bli med oss på kommende meetups, som involverer alt fra demo & drinks kvelder, paneldiskusjoner, faglige innlegg fra legal tech selskaper, teknologer, designere, advokater, akademia, innovatører +++. Sammen lager vi en god møteplass.

Hvem er Lexolve?
Lexolve er Norges ledende legaltech selskap. Vi eksisterer fordi det frem til nå har vært altfor vanskelig og kostbart for små bedrifter å få den juridiske støtten de trenger. Det forsøker vi å gjøre noe med.

Vår visjon er at alle små bedrifter skal ha en liten juridisk avdeling. En liten, datadreven juridisk avdeling som gir støtte til å ta gode juridiske valg som passer deg og selskapet ditt.

Vi bruker maskinlæring, kunstig intelligens og gode gammeldagse jurister til å veilede små selskaper, og kan derfor tilby selskaper noe de egentlig ikke har råd til. En liten juridisk avdeling du kan abonnere på.

Vi heier på alle initativer som forenkler tilgangen til juss. Derfor har vi startet Oslo Legal Tech Meetup og satt i gang Oslo Legal Hackathon. Har du lyst til å hilse på oss så finner du oss der!

Upcoming events (2)

Oslo Legal Tech Meetup # 17: Trenger vi en juridisk sandkasse?

Needs a location

På neste Oslo Legal Tech Meetup som arrangeres under Oslo Innovation Week spør vi: Trenger vi juridiske sandkasser for å sikre innovasjon i jussbransjen?

Vi har fått med oss deltakere fra Datatilsynet, NAV, Advokatforeningen og legaltech for å utforske temaet - og håper å se deg på Frokostkjelleren på Karl Johan torsdag 29 september kl. 17-19.

For hvordan sikrer vi rammebetingelser som gjør det mulig å prøve ut kreative og innovative løsninger i "trygge rammer"? I Norge har Datatilsynet samlet erfaringer med AI sandkassen og i USA er det etableret en LegalTech sandkasse. Kan vi gjenta dette i Norge?

Vi inviterer til en bred samtale om temaet, og har fått med oss fire interessante perspektiver til samtalen:

Kari Laumann er programleder for Datatilsynets regulatoriske sandkasse for kunstig intelligens og personvern, og mener sandkassen gir oss unik mulighet til å grave i upløyd mark for hvordan å få til godt personvern i kunstig intelligente løsninger.

Daniel Engehagen er Chief Information Architech i NAV og er spesielt opptatt av hvordan digitalisering kan styrke rettssikkerheten. Han er engasjert i sandkassetema, og har lyst å utforske hvordan det kan være et middel for å bedre forstå grunnleggende juridiske utfordringer i den digitale velferdsstaten og hvordan disse kan løses.

Merete Smith er generalsekretær i Advokatforeningen, og har vært veldig positiv til sandkassen etablert av Datatilsynet. Hun synes en juridisk sandkasse for advokatbransjen er spennende å se nærmere på.

Merete Nygaard er gründer og daglig leder av Lexolve, og har sammen med juristene hun jobber med tatt til orde for at Norge bør legge til rette for en juridisk sandkasse, blant annet i et innlegg i Dagens Næringsliv i sommer. Les innlegget: "Ikke all juridisk bistand trenger "Ronaldo-lønninger" i DN

Meetupet vil også bli streamet! Vi gleder oss til å se deg!
Mvh
Merete (Lexolve) og Sebastian (LILO/juridisk fakultet)

Oslo Legal Tech Meetup # 18: Demo & Drinks vol. III

Needs a location

Vi gjentar vårt populære event Demo & Drinks - nå for tredje gang!

Vi inviterer vi startups innen legaltech for å komme å pitche selskapet deres fra scenen - enten om dere er på kapitaljakt, kundejakt eller rekrutteringsjakt. Kriteriene er at du må være innen legal tech kategorien & yngre enn 3 år.

Fyll ut søknadsskjema om du ønsker å delta! (Skjema kommer)

Past events (18)

Oslo Legal Tech Meetup # 16: Legal Design Deep Dive

Needs a location

Photos (106)

Find us also at