December meetup bij Bits of Love

PHP-WVL
PHP-WVL
Public group

Every 6 weeks on Tuesday

Location image of event venue

Details

We hebben officieel evenveel meetup edities als Amerikaanse presidenten! Voor meetup #45 zijn we te gast bij Bits of Love in Brugge.

Joind.in: https://joind.in/event/php-wvl-december-meetup-at-bits-of-love

Locatie: Koning Albert I-laan 96 a/bus 001, 8200 Brugge

Schema

19:30 - 20:00: Welkom & Drankjes
20:00 - 20:10: Intro PHP-WVL
20:10 - 20:15: Intro locatiesponsor
20:15 - 21:00: 't Oncachebare cachen (Thijs Feryn)
21:00 - 21:15: Pauze
21:15 - 22:00: Zoeterenieweversiezientè? (Jachim Coudenys)
22:00 - ... : Raffle & Socializen

## 't Oncachebare cachen

Als 't er druk ip de spreekwoordelijke ketel zit, gaat je applicatie moeten scalen: zowel scale up als scale out. Met servers smieten naar 't probleem is geen langetermijnsoplossinge en is wreed kostelijk. En spietig genoeg is refactoring ook niet altied genoeg.

Caching is wel een meugelijke oplossinge voe den impact van je applicatie ip't systeem te vermindern. Maar wanneer daj gepersonalizeerde data moet beginnen cachen, is 't al helegans geen batje: 't Is wikken en wegen tussen genoeg cache variaties ip te sloan en toch een redelijke hit rate te bewaren.

In deze presentatie, gaat Thijs verschillende technieken gebruken voe gepersonaliseerde inhoed in Varnish te cachen:

* HTTP fragements gebruken, zoals ESI & AJAX
* Cache variaties toepassen op basis van cookies
* Authenticatie "on the edge"
* Sessiedata ophalen "on the edge"
* Content transformative and personalisatie "on the edge"

De bedoelinge is voe zovele meugelik beslissingen te pakken in Varnish en dervoren te zorgen dat de origin server geen kostelijke berekeneingen moet maken. En dat zorgt ervoren dat we 't oncachebare kunnen cachen.

### Wien is da, Thijs

Thijs is een tech evangelist bie Varnish Software, de gasten die Varnish Cache bouwen. Hoewel dat die mannen in Oslo, Stockholm, Londen en New York zitten, werkt Thijs meestal vanuit Diksmude, bie uus in West-Vloanderen. En voe de reste zitn ip de boane voe te klappen.

Thijs klapt niet olene, ne schrieft ook. N'heeft "Getting Started with Varnish Cache" geschreven dat uutgegeven is deur O'Reilly en één van julder kriegt een gratis examplaar van 't boek. In 2020 goat ie een nieuwen schrieven.

't Is geen geheim dat Thijs een voorliefde heeft voe PHP. In 2010 stond ie tope aan de wiege van PHPBenelux en heeft'n 9 edities meegeorganiseerd. En nog olsan is ie wreed enthousiast voe te meugen spreken op PHP events en zeker dedeze van PHP-WVL.

## Zoeterenieweversiezientè?

De meetup goat deure achter den release van PHP 7.4. Jachim overlopt eki ol de nieuwe coole ding'n dat er voerand'n zien.

### Wien is Jachim

Ie wittet zelf mor olf.