# R Markdown + Machine learning

This is a past event

60 people went

Location image of event venue

Details

Februárban 2 éves az R-Ladies meetup!

Ennek örömére nagyszerű programmal várunk titeket! :-)

Két előadónk lesz szokás szerint. Daróczi Gergely, a magyar és nemzetközi R közösség elismert tagja R markdown-ról fog beszélni, Szabó Zsuzsi pedig machine learning case study-t fog bemutatni. A részleteket és a menetrendet már alább olvashatjátok.

17:45-18:00 Előkészületek

18:00-19:00 Szavakba öntött adatelemzés R markdown-nal - Daróczi Gergely

Az R nyelvet általában a modellező vagy az adatvizualizációs eszközeinek köszönhetően ismerik, pedig azokon túl számos egyéb előnnyel is rendelkezik más adatelemzéssel kapcsolatos programozási nyelvekhez és környezetekhez képest -- ezek egyike a szöveges riportok (pl Word, PDF vagy HTML weblap) készítésének egyszerűsége.
A workshop a literate programming és reproducible research történetének rövid bemutatásával indul arra fókuszálva, hogy hogyan ágyazhatunk be és futtathatunk programkódot egy szöveges dokumentumba annak elkerülése érdekében, hogy adatokat / eredményeket / táblázatokat / ábrákat copy&paste másolgassunk dokumentumaink között; majd példakódok segítségével ismerkedünk meg a markdown formátummal, továbbá különböző típusú szöveges dokumentumokat készítünk szövegközi eredmények, automatikusan generált táblázatok és ábrák, továbbá interaktív elemek használatával.

19:00-19:30 Szünet

19:30-20:30 Jósoljuk meg a beton szilárdságát gépi tanulással - Szabó Zsuzsanna

Épített környezetünk egyik fő anyaga a beton. Ennek szilárdsága igen fontos kérdés, hisz biztonságunk függ tőle. Milyen paraméterek befolyásolják a cementből és egyéb összetevőkből kikevert beton szilárdságát? A szilárdságot a receptúra alapján meg tudjuk jósolni? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük majd a választ. A workshop során a gépi tanulás (machine learning) gyakorlati alkalmazását próbálhatjátok ki egy esettanulmányon keresztül.
File-ok itt: https://drive.google.com/drive/folders/1LLRaT28_l5MTL_09gO1_JtQxH2u45Lsp?usp=sharing

20:30-21:00 Késések behozása :D és networking

FONTOS!

Frissítsétek az R-t (most sajnos tényleg hibát okozhat, ha ez elmarad)

Az alábbi csomagokat telepítsétek:

knitr
rmarkdown
shiny
pander

caret
randomForest
AppliedPredictiveModeling