What we're about

Vi er et kvalitetsbevisst fellesskap og møteplass for alle sjokoladeelskere i Norge.

Denne gruppen er åpen for alle sjokoladeinteresserte, fra deg som har en særskilt lidenskap for sjokolade på fritiden eller på annet vis er opptatt av smak og kvalitet i mat, til dere som jobber profesjonelt med kvalitetssjokolade, enten det er som konditor, konfektmaker, importør, sjokoladeprodusent eller rådgiver.

Gruppens formål er å spre kunnskap og kjennskap om at sjokolade kan være så mye mer enn de masseproduserte sukkervarene på matbutikken. Her vil vi dele innsikt i alt fra smaking av sjokolade, erfaringer med opprinnelsessjokolader og bean-to-bar sjokoladeproduksjon, til andre sjokoladerelaterte temaer som import av kakaobønner, håndlaging av konfekt og matlaging med sjokolade!

Vi er også på Facebook!

https://www.facebook.com/groups/sjokoladetreffet/

Upcoming events (3)

Konfektens hemmeligheter
Needs a date and time

Needs a location

For mange er utsøkt fylt konfekt den vanligste måten å nyte kvalitetssjokolade på, rett og slett fordi det er i denne formen at kvalitetssjokolade er mest tilgjengelig, både smaksmessig og gjennom kafeer og sjokoladebutikker i hele landet. Men hva er egentlig til for å lage en god konfekt?

All konfekt er nemlig ikke likeverdig, for i tillegg til at man bør ta utgangspunkt i kvalitetssjokolade for å skape god konfekt er det mange elementer som skal komme sammen om man skal klare å skape den perfekte godbiten. Både sammensetningen av smaker, konsistens, tekstur, sjokoladetrekk og utseende må spille sammen for å skape den perfekte helheten.

Vi får med oss en erfaren konfektmaker/chocolatier som skal fortelle litt om hvordan hun går fram for å skape sine spennende konfektbiter.

De viktige kakaobønnene
Needs a date and time

Needs a location

Som de fleste vet er sjokolade laget av kakaobønner, men hvor viktig er egentlig de tørkede kakaobønnene slik man får dem fra plantasjen for hvordan den ferdige sjokoladen blir?

Vi får med oss en ekspert på kakaobønner til å fortelle litt om hvor stor variasjonen kan være i kakao og hvor mye av denne variasjonen som blir med videre inn i sjokoladen vi spiser.

Kvalitetssjokolade i kaker og bakverk
Needs a date and time

Needs a location

Kvalitetssjokolade er ikke bare et nytelsesmiddel for seg selv, men vil også heve smaken på alt av kaker og bakverk hvor sjokolade er en viktig ingrediens. Vi får med oss en erfaren konditor og konfektmaker for å snakke litt om hvordan han arbeider med kombinasjonen kaker og sjokolade, og hva som er viktig å huske på når man skal skape perfekte sjokoladebaserte bakverk!

Etter foredraget beveger vi oss over til en bar i nærheten for å fortsette de gode samtalene om sjokoladekaker og andre godsaker.

Past events (4)

Filmkveld: "Nothing Like Chocolate"

Needs a location

Photos (2)

Find us also at

Related topics