Next Meetup

Teszt & Tea - 2018 évadzáró meetup
Kedves Kollégák! Sok szeretettel várunk titeket idei utolsó meetupunkra, amit a Betsson irodájába szervezünk. A szeptemberi meetupon elsődlegesen a tesztelési piramisról volt szó, és most gyakorlati megoldásokat is láthattok a UI és integráció tesztelési szintjén is. Ezen felül egy tesztelési csapat felépítésének elvi módjáról és gyakorlati tapasztalatairól is hallhattok. Agenda: 1. Koncz Sándor (Betsson Group) - Szervíz virtualizáció, avagy hogyan integráljunk könnyen külső rendszerekkel "Mocksson" használatával Egyre jobban terjed a microservice felfogás és mindenki alakítja át a meglévő rendszerét. Az így szétválaszott egységek integrációja komoly kihívást jelent mind fejlesztői, mind tesztelői szemmel nézve. A service virtualization segítségével könnyedén létre hozhatunk szerver stubot, amely megkönnyíti a fejlesztés és tesztelés lépéseit. Az internet úgy is tele van ilyen megoldással, igazán elfér mellettük még egy. Bemutatkozik a Mocksson! 2. Kreisz József (L&P Solutions) - Man! Tester United Kreisz József bő másfél évtizede foglalkozik szoftverteszteléssel, 2008 óta kisebb megszakításokkal tesztmenedzser, tesztelési kompetencia vezető. Az ISTQB módszertan lelkes hirdetője és alkalmazója. "A mostani előadás alkalmával kísérletet teszek a legújabb kori tesztelési kihívások adta egyik legfontosabb kérdés megválaszolására: milyen módon lehet létjogosultsága egy tesztelői csapat felépítésének akkor, amikor a tesztek felgyorsítása érdekében egyre többen végeznek ilyen jellegű feladatokat a scrum csapatban? Teszem mindezt egy olyan környezetbe ágyazva, ahol a jól felépített csapat jelenti garanciáját a minőségi munkának: ez a Man!Tester United. :) " 3. Rácz Péter Antal (Generali) - Hogyan támogathatjuk tesztelőként a tesztautomatizálást lokátor választásnál? "Úgy gondolom, hogy ma általános probléma minden vállalat számára az agilis világban, hogy egyre kevesebb időt fordítanak a tesztautomatizálhatóság támogatására. A legtöbb esetben a fejlesztők nem követik a kódolási szabványokat (például a W3C-t) stb. Mivel a legfontosabb cél: a piacra kerülési idő, így háttérbe szorul a tesztautomatizálás támogatása és sajnos rengeteg időt vesztegetünk el a következőkkel: dinamikus IDk használata, nem használt HTML attribútumok, szimulált komponensek, cross browser támogatás hiánya stb.. Az API tesztek és unit tesztek mindig sokkal gyorsabbak lesznek, mint az automatizált UI tesztek, pont ezért a UI tesztek esetében még jobban kell törekednünk a gyorsaságra, tehát igyekeznünk kell a lehető legjobb lokátort használni (ez nagyban függ a fejlesztéstől), így biztosíthatjuk, hogy gyorsabbak legyenek a tesztek, megbízhatóbbak és kevesebb karbantartási időre legyen szükségünk, csökkenthetjük a tesztszkriptek megírásának idejét. Ezek fényében tekintjük át a lokátorokat." A meetupon felvétel készül az előadásokról.

Betsson Group

1095 Budapest, Tinódi utca 1-3., A kapu · Budapest

1 comment

  Past Meetups (57)

  What we're about

  A Teszt & Tea a Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület (HTB) által szervezett szoftvertesztelői szakmai rendezvénysorozat.

  Etikai kódex:

  A Teszt & Tea rendezvények a HTB szervezésében kizárólag a szoftvertesztelés szakmaiságának terjesztéséről, a használt eszközök, módszertanok, tapasztalatok megosztásáról szólhat. Az események kizárólagos szponzora a HTB, kivéve a rendezvény helyszín felajánlásokat. Állás lehetőségek, agresszív termék reklámok megjelenítése, elhangzása, szórólapok és egyéb marketing anyagok elhelyezése, ajándékok osztása tilos a Teszt & Tea rendezvényeken. Kérünk minden kedves résztvevőt ezen etikai szabályok betartására.

  Megjegyzés: csak a házigazdának van meg az az előjoga, hogy egy meetup alkalmával két előadást is tartson, a másik kettőnek függetlennek kell lennie.

  Members (2,335)

  Photos (400)