Next Meetup

nForum Q2 -- DDD, API versioning och EventStore
17:00 Mingel och lättare tilltugg (tillsammans med Javaforum) 17:30 Välkommen 17:35 Varför förstår inte beställaren vad vi gör? – Stefan Cronert, Squeed Stefan har jobbat med systemutveckling i snart 20 år, främst inom bank, finans och försäkring. Ofta har han märkt att beställare och utvecklare pratar förbi varandra. Man kan komma långt genom att prata krav och tillämpa olika former av testdriven utveckling. Men det räcker ofta inte hela vägen, vad finns för då för vägar att gå? Domän driven design (DDD) kan vara en möjlig lösning på de problemen. Stefan kommer att prata om: Vad DDD innebär, Varför det behövs Vilka som är de viktigaste sakerna att fokusera på. Idéerna bakom och konkreta exempel kommer att presenteras 18:30 Paus 18:45 API-versionering (Klurigt, inte svårt) – Örjan Eriksson, Squeed Hur små API:er du än bygger, behöver du ofta ta hänsyn till förändrade beteenden och flöden. Om du dessutom har externa konsumenter av dina API:er, behöver förändringar kommuniceras och samordnas för att inte slå ut andra system. Vi tittar på hur vi kan använda olika strategier och metoder för att versionera REST-API:er, oavsett om det är ett nytt API eller om det har flera år på nacken. 19:15 Paus 19:30 Introduktion till EventStore – Kristofer Nissbrandt, Collector Bank EventStore är en databas som är speciellt designad för att dra maximal nytta av Event Sourcing. Det är en Open Source NoSQL databas skriven i C#, som bygger på append-only writes, immutability och avancerad prenumerationsfunktionalitet. Under den här sessionen så kommer Kristofer gå igenom hur man kommer igång med EventStore. Han kommer gå igenom hur man skriver och läser data, samt mera avancerade delar så som den interna projektionsmotorn och prenumerationer. 20:20 Efteråt är det mingel med öl och datasnack för de som vill på The Bishop Arms, Järntorget 6.

Folkets Hus, Järntorget

Folkets hus, Järntorgsgatan, 413 04 Göteborg · Göteborg

What we're about

Public Group

nforum är en svensk .net-community i Göteborg med syfte att stödja svenska .net-utvecklare genom regelbundna möten med intressanta seminarier och mingel.
nforum har ett brett samarbete med många andra fristående communities så som Swenug och Javaforum.
Vill du ställa upp som talare eller tipsa om talare eller kanske till och med vill sponsra ett event i framtiden så är du välkommen att kontakta oss med just dina idéer. Allt är välkommet.

Vid frågor tveka inte att kontakta oss via: nforum (a) squeed.com

För att se historiska nforum events: http://www.nforum.se/Events

Members (531)

Photos (3)